Marriott brengt W Hotels naar Dominikaanse republiek

Marriott International, Inc. kondigt de ondertekening aan van een management overeenkomst met Grupo Puntacana en MAC Hotels om te beginnen met de bouw van het W All-Inclusive Punta Cana in Uvero Alto, een luxe all-inclusive hotel voor volwassenen in de Dominicaanse Republiek. Dit hotel wordt naar verwachting het eerste W Hotels hotel op de markt en een van de eerste W All-Inclusive resorts wereldwijd.

W All-Inclusive Punta Cana Uvero Alto zal naar verwachting 349 kamers met balkon en dompelbad en verschillende suites hebben. Met een meeslepende en dynamische programmering voor volwassenen omvat het resort een spa met 11 behandelkamers, een winkelruimte, drie zwembaden met poolbars en elf eet- en drinkgelegenheden.

“Punta Cana is de perfecte bestemming voor zowel het merk W Hotels als een luxe all-inclusive resort,” aldus Laurent de Kousemaeker, Chief Development Officer, Caribbean and Latin America, Marriott International. “We kijken ernaar uit om samen met Grupo Puntacana en MAC Hotels de visie voor deze leuke speeltuin voor volwassenen tot leven te brengen.”

De overeenkomst is een resultaat van de diversificatie- en groeistrategie van Grupo Punta Cana. Het pionierswerk van het bedrijf heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van meer dan 40.000 hotelkamers in het gebied. De regio genereert het equivalent van 6,8% van het BBP van de Dominicaanse Republiek in de toeristische sector en is de provincie geworden met het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking van het land. “De ondertekening van W Punta Cana Uvero Alto toont onze sterke betrokkenheid bij de ontwikkeling van het toerisme in Uvero Alto. Dit project zal het hotelaanbod in de regio vergroten en ongeveer 600 nieuwe banen opleveren”, aldus Frank Elías Rainieri, president en CEO van Grupo Puntacana.

Voor MAC Hotels, de oorspronkelijke ontwikkelaar van dit project, vertegenwoordigt de investering zijn derde project in het land. MAC heeft zijn horecastrategie ontwikkeld waarbij het bedrijf tot nu toe voor al zijn projecten traditioneel zowel eigenaar als exploitant was.

Het project zal naar verwachting in de komende maanden van start gaan met een verwachte openingsdatum in 2025.