Marriott Hotel Sapphire house Antwerp

Sapphire House Antwerp, het langverwachte Marriott hotel in Antwerpen, opent de  deuren. Het vijfsterrenhotel is het eerste hotel ter wereld dat volledig plant-based is, én waar tweesterrenchef Bart De Pooter de gasten van het hotel verwent met culinaire beleving. Dit vijfsterrenhotel bevindt zich op de 16e-eeuwse site van de Antwerpse Handelsbeurs en werd zorgvuldig gerenoveerd met oog op het beschermen van internationaal cultureel erfgoed. Sapphire House Antwerp telt 139 kamers, allemaal uniek en met hun eigen karakter, een plant-based bistro PLANTn, een levendige cocktailbar, een gym, én als cherry on top: een gastronomisch restaurant, WILDn. Het belooft voor elke gast een unieke hotelbelevenis te worden…exactly like nothing else.

Sapphire House Antwerp is dé nieuwste aanwinst voor het Antwerps toerisme. Wie smult van cultuur, mode of lekker eten boekt alvast een kamer bij het vijfsterrenhotel. Gelegen op de 16e-eeuwse site van de Antwerpse Handelsbeurs brengt dit hotel prachtig Antwerps erfgoed weer tot leven. Tweesterrenchef Bart De Pooter staat in voor de volledige culinaire ervaring van het hotel, van de twee restaurants PLANTn en WILDn, tot ontbijt, roomservice en zelfs de minibar.

Sapphire House Antwerp is een Autograph Collection Hotel van Marriott, door de Odyssey Hotel Group. Sapphire House Antwerp is daarnaast ook het eerste hotel van Marriott International dat gevestigd is in Antwerpen.

“Een eeuw geleden was de Lange Nieuwstraat een van de meest prominente straten van Antwerpen. Een boulevard vol bankgebouwen en privépaleizen waarvan het hotelgebouw er één was. Dankzij de grondige renovatie van de Beurs en de opening van Sapphire House Antwerp, krijgt deze boulevard weer de grandeur die ze verdient” – Tanguy Ottomer (One of the 7 savviest guides in the world – CNN)

“Sapphire House Antwerp is de beste toetreding tot de Belgische markt die we ons kunnen wensen. Het is een waar juweeltje in Antwerpen dat erop wacht om wakker gekust te worden” – Rick Van Erp, Chief Executive Officer of Odyssey Hotel Group.

Centraal gelegen in het hart van de diamanthoofdstad van de wereld, te midden van de mooiste winkels, restaurants en culturele attracties van de stad, is ‘Den Grooten Robijn’, zoals het gebouw in de 16e eeuw werd genoemd, zorgvuldig gerenoveerd tot zijn oorspronkelijke glorie. De luxueuze 139 kamers bieden elk een unieke ervaring en bevinden zich verspreid over de drie gebouwen die samen het hotel vormen.

EEN SCHITTERENDE GESCHIEDENIS

Een verborgen passage brengt gasten van ‘s werelds eerste handelsbeurs naar het centrum van Sapphire House Antwerp. Het gebouw zelf is een samenvoeging van maar liefst drie gebouwen die volledig gerenoveerd zijn, maar nog steeds de geschiedenis van de Gouden Eeuw van Antwerpen ademen. Veel authentieke elementen van het oorspronkelijke interieur zijn bewaard gebleven, zoals unieke historische trappen, 18e-eeuwse haarden, rococo ornamenten met historische afbeeldingen en authentieke houten vloeren. De originele rococotekeningen van de 18e-eeuwse verbouwing door architect Jan Pieter van Baurscheit de Jonge zijn nog altijd te vinden in het Plantin-Moretus Museum. Alsof die elementen nog niet adembenemend genoeg zijn, bots je in het midden van het hotel op twee adembenemende patio’s die een oase van rust vormen. Een unicum in het midden van het drukke historische centrum van Antwerpen, op wandelafstand van alle culturele en culinaire highlights.

‘DEN GROOTEN ROBIJN’ VAN DE FAMILIE DU BOIS

Den Grooten Robijn is het middelste gedeelte van het prestigieuze Hotel du Bois, de gerenoveerde patriciërswoning in rococostijl dateert van 1746-1750 van architect Jan Pieter Van Baurscheit de Jonge. Het is sinds 1641 eigendom van de familie Du Bois, een van de rijkste families van Antwerpen, toen handelaars in zijde en bont in de handelsbeurs. De originele architectuurtekeningen van Van Bauerscheit zijn vandaag nog te bewonderen in het Museum Plantin-Moretus aan de Vrijdagmarkt. In 1829 vestigde de Banque d’Anvers er haar hoofdkantoor en in 1900 ontwierp Joseph Hertogs de westelijke vleugel op de hoek van de Lange Nieuwstraat en de Borzestraat. De oorspronkelijke gevel van Van Baurscheit werd gedupliceerd aan de Lange Nieuwstraat en de Borzestraat en werd doorgetrokken tot aan de noordgevel van de Handelsbeurs. In 1913 werd naar ontwerp van Hertogs de oostelijke vleugel gemaakt, die in de Korte Klarenstraat aansluit op de Handelsbeurs.

EEN METAMORFOSE MET RESPECT VOOR KOSTBAAR ERFGOED

Het hotel kreeg niet toevallig de naam Sapphire House Antwerp. Met haar ligging op de kostbaarste erfgoedsite van Antwerpen ademt het hotel het karakter en de geest van duizenden jaren handel, waaronder onder andere die van de edelstenenhandel zoals sapphires. Saffieren zijn geliefde edelstenen die bekend staan om hun grote schoonheid en buitengewone eigenschappen. De al even schitterende omgeving geeft de reizigers inzicht in de buitengewone tradities en schoonheid van de stad, terwijl het gebouw zelf eveneens gerenoveerd werd met oog voor de authentieke elementen van het erfgoed. Via zijn locatie op de plek van de oorspronkelijke Handelsbeurs vertelt het gebouw een schitterend verhaal, waarmee het een prachtige toevoeging is aan het aanbod van Antwerpse boetiekhotels.

HET HOTEL

In Sapphire House Antwerp maken gasten deel uit van een kostbare en briljante ervaring, die minstens even schitterend is als de saffier zelf. De 139 aanwezige kamers beloven elk een andere ervaring en een unieke herinnering. Ze zijn stuk voor stuk een plaats waar gasten verbonden zijn met de tijdloosheid en de sfeer van het gebouw; een setting waarbij gasten worden ondergedompeld in de verkwikkende en stralende geest van een geschiedenis van honderden jaren handel. Gasten kunnen zich verwachten aan een ruime keuze aan luxekamers, een levendige cocktailbar en puur gastronomisch vakmanschap. Het onvergetelijke bestaat uit een subtiel evenwicht tussen verrassing en ritueel. Alles maakt deel uit van de kunst van gastvrijheid, in de Antwerpse stijl. Een kunst die Sapphire House Antwerp belichaamt en voortdurend opnieuw uitvindt met alle ervaring en expertise die het hotel kenmerken. Doorheen het hotel ontvouwt de gastvrijheid zich als een beschermend deken: Vijfsterren ervaring in een luxe herenwoning;        Iedere ochtend kunnen de gasten een rondleiding krijgen naar de prachtige hanfelsbeurs; Persoonlijke service,  conciërgeservice, bagageservice en een unieke ontbijtervaring; Een complementaire gevulde minibar met plantaardige, authentieke items zorgvuldig geselecteerd door de chef; 24/7 Carats Gym uitgebaat door onze partner Enforce, biedt gepersonaliseerde trainingsprogramma’s aan en Een ervaring Exactly like nothing else

EEN UNIEKE EVENEMENTLOCATIE

Er zijn eindeloze mogelijkheden in Sapphire House Antwerp én de aangrenzende Handelsbeurs die dient als een prachtige evenementenlocatie. Een verborgen passage brengt gasten naar de traditionele beurs, ideaal voor grote conferenties, feesten en bruiloften.

EEN PLANT-BASED, CULINAIRE REIS

Antwerpen is een gastronomische bestemming op zich, daarom introduceert Sapphire House Antwerp met trots twee nieuwe restaurants in de diamanthoofdstad van Europa. De restaurants en de bars van het hotel zijn ontworpen voor meerdere gelegenheden en presenteren ongeziene gastronomische ervaringen geserveerd in een van de meest unieke Antwerpse Erfgoed. Een nieuw culinair hoofdstuk is begonnen met het iconische juweel WILDn, onder leiding van de met 2 Michelin-sterren bekroonde chef Bart De Pooter. Het is het eerste plantaardige fine dining restaurant in de stad Antwerpen dat prompt dé referentie zal worden in de wereld van de plantaardige keuken. Het fine dining restaurant, gelegen in de meest iconische kamer van het boetiekhotel, belooft een once-in-a-lifetime ervaring dat de gasten achterlaat met een ongelooflijke culinaire herinnering. De naam WILDn verwijst naar het wapenschild boven de restaurantingang van het hotel met daarop de wilde vrouw naast de wilde man, de eerste bewoners van de stad Antwerpen. Daarnaast verwijst de naam ook naar de wilde kruiden die de chef gebruikt in zijn keuken. Laat u verrassen door de handtekening van Bart de Pooter, die een eenvoudig ingrediënt tot iets hemels kan verheffen.

Het tweede restaurant PLANTn, het informele zusje van WILDn, is de all-day dining bestemming van het hotel voor hotelgasten, liefhebbers van authenticiteit en lokale fijnproevers. Gasten kunnen de hele dag door plantaardige gerechten verwachten, waarbij alle kruiden, groenten, wildpluk en bloemen afkomstig zijn van verantwoorde landbouw. Gasten en locals worden uitgenodigd om samen te komen om te vieren, te verbinden en te genieten van een plantaardige ervaring op zijn best.

Van ontbijt tot diner en van room service tot minibar, alles onder het waakzame oog van chef De Pooter. Hiermee is Sapphire House Antwerp het allereerste hotel dat een 100% plant-based hotelervaring biedt aan haar gasten.

MASTERCHEF BART DE POOTER : De ziel en roots van Bart De Pooter (Pastorale**) liggen 18 kilometer verder, in de velden tussen Rupel, Nete en Schelde, en hier ligt de kracht van dit culinaire hoogstandje. “Hoewel mijn restaurant Pastorale het eerste tweesterrenrestaurant in de provincie Antwerpen was, werden we nooit als een Antwerps restaurant beschouwd. Nu krijg ik de kans om mijn roots naar Antwerpen te brengen en een plantaardige identiteit te geven aan Sapphire House Antwerp, van ontbijt tot roomservice en diner. Het is tijd voor Antwerpen om deze briljante smaakreis te maken en een plantaardig avontuur aan te gaan. Als een van de meest avant-gardistische steden biedt Antwerpen een enorm potentieel en staat het open voor innovatieve, plantaardige gastronomie” – Bart de Pooter, Pastorale**

FOCUS OP DUURZAAMHEID

Sapphire House Antwerp gaat 100% plantaardig. Het creëren van een positieve impact op de lokale gemeenschap en omgeving staat centraal bij Sapphire House Antwerp, met oog op de voetafdruk waar mogelijk te verkleinen. Het hotel biedt kamerproducten in residentieel formaat om verantwoord te opereren. Het hotel is 100% plant-based en werkt op de meest duurzame manier mogelijk. Water wordt aangeboden in duurzame verpakkingen en het hotel wordt schoongemaakt met ecologische producten. Voor de verpakkingen wordt gerecycleerd papier gebruikt en de restaurants werken veelal met biologische producten van lokale oorsprong.

Fun fact: elke dag zullen 278 gasten plantaardig eten in Sapphire House Antwerp, waarbij de impact op het milieu enorm is, aangezien het de ecologische voetafdruk drastisch vermindert. Wanneer alle 278 gasten één dag geen vlees eten, bespaart dit 13.900 KG CO2-uitstoot per dag, en wanneer ze één dag geen kaas eten of melk drinken, bespaart dit 2780 liter water per dag. Gasten in Sapphire House Antwerp maken deel uit van iets veel groters.

HERBELEEF DE GOUDEN EEUW IN ANTWERPEN

Elk individueel Autograph Collection hotel wordt gekenmerkt door een typisch lokaal element uit de stad waar het hotel gevestigd is; een kenmerkende ervaring die een blijvende indruk nalaat op iedereen die er verblijft. De plaatselijke handtekening van Antwerpen is die van de rijke traditie van handel en nijverheid. Net als in de 16e eeuw worden gasten van Sapphire House Antwerp uitgenodigd om tijdens hun verblijf goederen te verhandelen. Bij aankomst zal iedere gast een fluwelen zakje in de kamer vinden met daarin twee “saffieren edelstenen” die ze kunnen verhandelen aan de bar voor een verrassing. Daarnaast vertrekt er iedere ochtend een rondleiding naar de Handelsbeurs zodat iedere gast het adembenemende middenplein kan bezichtigen alsook de authentieke trading booths. Zo kan iedere gast als handelaar de Gouden Eeuw van Antwerpen herbeleven.

SAPPHIRE HOUSE ANTWERP IS FEMALE EMPOWERMENT

Naast het belang van geschiedenis, gastvrijheid en culinaire innovatie, zet Sapphire House Antwerp sterk in op female empowerment. De Antwerpse hotelwereld is eerder mannelijk, maar met twee managing ladies zet dit hotel een eerste stap. Anne Ludmann treedt op als General Manager van Sapphire House Antwerp. Zij is een echte Parisienne die gewerkt heeft in de meest prestigieuze hotels van Parijs. Met 20 jaar ervaring in luxe lifestyle hospitality, omringt ze zich met een perfect team dat ze tot het uiterste vertrouwt en ondersteunt. Onderdeel van dat winnende team is Margo Peeters – Head of Sales and Marketing bij Sapphire House Antwerp. Geboren en getogen in Antwerpen, Margo begrijpt mensen en de markt. Ze stond te popelen om de wereld van hospitality te betreden, met als hoogtepunt deel uit te maken van dit unieke hotel vanaf het allereerste begin. Met een echte passie voor sales en reizen, is zij de juiste persoon om aan je netwerk toe te voegen en om blijvende momenten mee te vieren. In de toekomst wil Sapphire House Antwerp een sterke gemeenschap opbouwen voor even sterke vrouwen door middel van activiteiten en evenementen.

WE ARE LIKE ANTWERP: WELCOMING, WARM-HEARTED AND BON-VIVANT

Sapphire House Antwerp wil haar gasten onderdompelen in een totaalbeleving van het beste dat Antwerpen te bieden heeft. Alle tijdloze aspecten van Antwerpen op het gebied van mode, juwelen, kunst, cultuur en gastronomie worden met elkaar verbonden, waardoor het hotel voor gasten een ware ontdekkingstocht wordt waarin heden en verleden in elkaar overvloeien. Daarom gaat Sapphire House Antwerp een samenwerking aan met enkele van de bekendste Antwerpse merken die in het hele hotel zullen worden uitgelicht. Op het gebied van mode maakt de succesvolle kledingmerk Essentiel Antwerp een statement, vergezeld door het Antwerpse handtassenmerk Kaai. Wie aan Antwerpse juwelen denkt, komt automatisch uit bij Wouters & Hendrix. Ook kunst is rijkelijk aanwezig in het hotel; in elke kamer hangt een kunstwerk van de bekende fotograaf Marc Lagrange. Wat cultuur betreft, zal de 16de-eeuwse Handelsbeurs als belangrijkste evenementenlocatie elke gast verbazen. Op gastronomisch vlak creëert chef Bart De Pooter de eerste plantaardige hotelervaring door twee restaurants te openen: WILDn en PLANTn. De samensmelting van de beste elementen van Antwerpen toont aan dat Sapphire House Antwerp, net als Antwerpen zelf, een stad is voor levensgenieters met een warm hart en oog voor schitterende dingen.

SAPPHIRE HOUSE ANTWERP – Lange Nieuwstraat 20-24 – 2000 Antwerpen – www.sapphirehouseantwerp.be