Marriott International blijft groeien in Turkije

Tien openingen verwacht tegen het einde van 2022. Marriott International, Inc. heeft plannen aangekondigd om haar portfolio in Turkije uit te breiden met de verwachte opening van 10 hotels tegen het einde van 2022. Met deze openingen zal de portefeuille n Turkije tegen eind 2022 naar verwachting 43 hotels omvatten met meer dan 7.000 kamers verspreid over acht markten. Ter versterking van haar lange termijn focus op de markt, kondigde het bedrijf ook twee recente overeenkomsten aan onder het Four Points by Sheraton merk.

Marriott International blijft groei zien in haar selecte portfolio over merken zoals Four Points by Sheraton en Residence Inn by Marriott. Four Points by Sheraton bouwt voort op zijn momentum in de Turkse markt met het Four Points by Sheraton Istanbul Kagithane dat naar verwachting dit jaar wordt geopend en het Four Points by Sheraton Elazig dat naar verwachting in 2022 wordt geopend.

Om aan de vraag naar langere verblijfsaccommodaties in het land te voldoen, wordt verwacht dat het bedrijf zijn uitgebreide verblijfsmerk, Residence Inn by Marriott, zal debuteren met de verwachte opening van Residence Inn by Marriott Istanbul Atasehir later dit jaar. Het merk is ideaal voor gasten die op zoek zijn naar het comfort van thuis met moderne, flexibele suites met volledige keukens en aparte woon- en slaapgedeeltes, waardoor het de perfecte oplossing is voor reizigers die zaken- en vrijetijdsreizen combineren.

De gerenommeerde topmerken blijven ook een sterke motor van groei op de Turkse markt. Na de recente opening van Orientbank Hotel Istanbul, Autograph Collection, zijn er twee nieuwe Autograph Collection hotels gepland in Istanbul – The Burdock, Autograph Collection in 2021 en Orient Occident Hotel, Autograph Collection in 2022. Autograph Collection-hotels benadrukken hun individualiteit en profiteren tegelijkertijd van de kracht van de schaal van Marriott International. Delta Hotels by Marriott, dat gasten precies biedt wat ze nodig hebben voor een naadloze reiservaring, maakte in 2019 zijn debuut met de opening van Delta Hotels by Marriott Istanbul Halic. Het is de bedoeling dat het merk eind 2021 Delta Hotels by Marriott Istanbul Levent opent.

Sheraton Hotels & Resorts, dat momenteel een langverwachte designtransformatie ondergaat, blijft een populair merk in Turkije. Na de recente openingen van Sheraton Istanbul City Center en Sheraton Istanbul Levent, zal het merk naar verwachting volgend jaar Sheraton Istanbul Esenyurt openen. Marriott Hotels, het vlaggenschip van het bedrijf, blijft zijn portfolio in Turkije verder uitbreiden met de recente opening van het Izmir Marriott Hotel.

In Turkije blijven de merkresidenties van het bedrijf in de belangstelling staan, omdat consumenten op zoek zijn naar woningen in gemeenschappen die een comfortabele levensstijl en een scala aan voorzieningen en diensten op aanvraag bieden, en omdat ontwikkelaars hun producten willen differentiëren en opwaarderen met vertrouwde merken. Marriott International exploiteert momenteel drie residentiële merkwoningen in Turkije, waaronder de onlangs geopende Le Méridien Residences, Bodrum en The Ritz-Carlton Residences, Bodrum, de eerste zelfstandige residentiële merkwoningen van het bedrijf in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2022 zal het bedrijf naar verwachting The Ritz-Carlton Residences, Istanbul en The Residences at the Sheraton Istanbul Esenyurt openen.

Terwijl de groei van de onderneming in Turkije in het verleden voor een groot deel te danken was aan nieuwbouwprojecten, ziet de onderneming nu ook een toename van de conversiemogelijkheden. Marriott heeft al vijf van de conversiecontracten geopend onder een Marriott International-merk, waaronder Sheraton Istanbul City Centre en Sheraton Istanbul Levent. Er is ook steeds meer belangstelling voor hergebruik, ontwikkelaars willen bestaande gebouwen ombouwen tot hotelaccommodatie. In de afgelopen drie jaar heeft het bedrijf in Turkije vier contracten ondertekend voor de verbouwing van hotels, waaronder JW Marriott Istanbul Bosphorus en The Burdock, Autograph Collection.

Turkije is de thuisbasis van 17 merken van Marriott International, die ervaringen bieden in verschillende segmenten. Zijn momenteel aanwezig in Turkije: JW Marriott, St. Regis Hotels & Resorts, The Ritz-Carlton, W Hotels, The Luxury Collection, en EDITION in het luxe segment; Marriott Hotels, Sheraton, Renaissance Hotels, Le Meridien, Autograph Collection, Delta Hotels by Marriott, en Design Hotels in het premium segment; Courtyard by Marriott, Four Points by Sheraton, Aloft Hotels en AC Hotels by Marriott, in het select service segment.