Marriott International brengt Sheraton hotels naar Patagonië

Marriott International kondigt aan dat het een overeenkomst heeft getekend met Grupo Hoteles Panamericano om het iconische merk Sheraton Hotels naar Bariloche te brengen, een belangrijk toeristisch centrum in de uitlopers van het Argentijnse Andesgebergte. Het hotel maakt zijn debuut in januari 2022 en zal naar verwachting 161 kamers hebben na een uitgebreide verbouwing.

Sheraton Bariloche, momenteel gebrandmerkt als Hotel Panamericano Bariloche, ligt in het centrum van Bariloche op een hoogte met een prachtig uitzicht op het Nahuel Huapi meer, op slechts een steenworp afstand van de straat San Martín, het bruisende uitgaanscentrum van de bestemming met een brede selectie van bars en restaurants. Bariloche staat bekend om het skiën, wandelen en bergbeklimmen en is het meest bezochte vakantieoord in Argentijns Patagonië en trekt jaarlijks twee miljoen bezoekers. In de afgelopen jaren werd deze bestemming het best bewaarde geheim voor het zomerskiën van Amerikaanse reizigers.

“We zijn verheugd om onze portfolio uit te breiden naar Patagonië – een van de mooiste regio’s in Argentinië”, zegt Laurent de Kousemaeker, Chief Development Officer, Caribisch gebied en Latijns-Amerika, Marriott International. “We versterken onze strategische samenwerking met Gotel Hotel Management om gasten meer keuze aan te bieden in de Zuidelijke Uitlopers.”

Sheraton Bariloche zal worden beheerd door Gotel Hotel Management onder een franchiseovereenkomst. Het Argentijnse bedrijf werd opgericht om strategisch samen te werken met Marriott International om de aanwezigheid van Marriott-merken in Argentinië, Uruguay en Paraguay verder uit te breiden. Marriott International en Gotel hebben onlangs de opening van Buenos Aires Marriott aangekondigd, een belangrijke prestatie die het merk Marriott Hotels terug naar het land bracht op een iconische locatie.

Momenteel exploiteert Marriott International elf hotels in Argentinië onder de merken Sheraton Hotels, The Luxury Collection en Tribute Portfolio. Het Sheraton Bariloche zal naar verwachting dienen als het achtste Sheraton hotel in Argentinië