Marriott International lanceert eerste W-hotel in Toscane

W Hotels zet zijn zinnen op het huis van de Renaissance. Marriott International heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend met Progetto Majestic S.r.l. om het W Hotels Worldwide merk naar de iconische Toscaanse stad Florence te brengen. Het W Florence zal naar verwachting in 2023 zijn eerste gasten verwelkomen en zal een bruisend middelpunt worden in het hart van de artistieke stad naast de rivier Ponte Vecchio en de Duomo.

“Florence staat bekend om zijn passie voor cultuur en stijl, en is daarom een perfecte bestemming voor het merk W Hotels,” aldus Candice D’Cruz, Vice President – Luxury Brands, Europe, Middle East & Africa, Marriott International. “Met zijn energieke ruimtes, gedurfd design, innovatieve programmering en iconische ‘Whatever-Whenever®’-service zal W Florence zijn eigen kijk op moderne, sociale luxe toevoegen aan de gastvrijheidsscène van de stad.”

Het W Florence ligt op een steenworp afstand van de wereldberoemde kunst van Florence, de bloeiende eetcultuur en de beroemde winkelbestemming Via de’Tornabuoni, en biedt gasten het allerbeste van de stad voor hun deur. Het hotel zal naar verwachting 120 gastenkamers hebben, waaronder 20 suites. De Extreme WOW Suite, W’s versie van de Presidentiële Suite, zal een grote leefruimte en een privéterras bieden met een prachtig uitzicht op de Duomo en de Santa Maria Novella kerk. De begane grond, waar zich de W Lounge en Living Room bevinden, voegt zeldzame en veelgevraagde binnen- en buitenleefruimtes toe en zal naadloos overgaan in een centrale, gedeeltelijk overdekte binnenplaats.

“We zijn zeer verheugd dat we dit luxe lifestyle hotel, dat een hoogtepunt zal zijn in de stad Florence, hebben kunnen tekenen. Het gebouw zelf is een historisch monument omdat het de eerste van slechts twee moderne gebouwen uit die tijd is, waardoor het trend-setting W Hotels merk de perfecte match is. W Hotels omarmt de geschiedenis van elke locatie maar voegt een onverwachte, tot nadenken stemmende ervaring toe die van dit hotel een nieuwe glamoureuze, sociaal gedreven bestemming zal maken,” zei Roberto Puccini, CEO , PROGETTO MAJESTIC S.R.L.

“Florence is een dynamische, ontzagwekkende stad en we zijn verheugd om samen te werken met Progetto Majestic S.r.l. om W Hotels naar de stad te brengen,” zegt Gianleo Bosticco, Senior Director, Development Italy, Marriott International. “Deze belangrijke ondertekening onderstreept de groei van ons luxe portfolio in heel Italië en de indrukwekkende vraag naar het W-merk.”

Marriott International exploiteert momenteel 14 eigendommen en residenties onder het W-merk in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het merk zal naar verwachting zijn debuut maken in Italië met de opening van W Rome dit najaar.