Marriott international verruimt voetafdruk in Zuid-Afrika

De eerste Marriott Executive Appartementen en het eerste speciaal gebouwde Marriott Hotel in Zuid-Afrika zullen verfijnde, uitgebreide verblijfsappartementen aanbieden. Marriott International kondigt de opening aan van Johannesburg Marriott Hotel Melrose Arch en Marriott Executive Apartments Johannesburg Melrose Arch. Deze opening markeert het debuut van Marriott Executive Apartments in Zuid-Afrika en het eerste speciaal gebouwde Marriott Hotel. Ze bieden een eersteklas bestemming voor zakenreizigers en een volledig verzorgde verlengde verblijfsbestemming.

“We zijn verheugd om Johannesburg Marriott Hotel Melrose Arch en Marriott Executive Apartments Johannesburg Melrose Arch te openen, waardoor onze relatie met de Amdec Group in Zuid-Afrika verder wordt versterkt. De openingen maken deel uit van het streven van Marriott International om onze voetafdruk in Afrika uit te breiden en onze merkportfolio in Zuid-Afrika te verdiepen. Het pand is een sterke vertegenwoordiging van twee merken die op maat gemaakte diensten, verfijnde ruimtes en verrijkende ervaringen zullen leveren”, aldus Sandra Schulze-Potgieter, Vice President Premium & Select Brands, Marriott International Middle East en Afrika.

In zijn commentaar op de opening zei James Wilson, CEO van de Amdec Group: “De opening van Johannesburg Marriott Hotel Melrose Arch en Marriott Executive Apartments Johannesburg Melrose Arch markeert de voortzetting van een langdurige relatie tussen Marriott International en de Amdec Group. We zijn er trots op dat we een rol spelen in het effenen van de weg voor de uitbreiding van Marriott International naar Afrika. Melrose Arch is een van de drie ontwikkelingen van de Amdec Group om hotels van het merk Marriott te huisvesten. De Yacht Club in Kaapstad is de thuisbasis van Afrika’s eerste AC Hotel van Marriott, terwijl Harbour Arch, dat momenteel in aanbouw is, een tweede 5-sterren Marriott Hotel zal huisvesten, samen met een Residence Inn”.

Marriott Hotels is zes jaar geleden begonnen met een wereldwijde transformatie met een nieuw ontwerp met lokaal geïnspireerde accenten, open kasten en een flexibel werkoppervlak waardoor gasten zich vrij kunnen bewegen en technologie kunnen gebruiken zoals zij dat willen. Om de transformerende reis te vieren, lanceerde Marriott Hotels de “Let Your Mind Travel” campagne en leidde het betekenisvolle gesprekken door middel van een first-of-its-kind partnerschap met TED.

Johannesburg Marriott Hotel Melrose Arch is het eerste Marriott Hotel in Zuid-Afrika dat de nieuwe designaanraakpunten aanbiedt. Het hotel beschikt over 306 kamers, waaronder 10 Junior Suites. Elk van de ruime kamers is doordacht ontworpen met een balans tussen gebruiksgemak en eigentijdse stijl voor de reiziger die gelooft dat de vorm net zo belangrijk is als de functie. Lokale accenten vervolledigen de strakke esthetiek, terwijl open werkruimtes zorgen voor de nodige flexibiliteit.

Johannesburg Marriott Hotel Melrose Arch is de thuisbasis van ruimtes die een briljante uitstraling hebben en die werk en ontspanning naadloos combineren met state-of-the-art zakelijke faciliteiten, zoals de Greatroom – een eigentijdse ruimte in de lobby van het hotel die is ontworpen om te socialiseren, te ontspannen en te werken.

De toegang tot de M Club Lounge, een exclusieve ruimte die gereserveerd is voor Marriott Bonvoy Elite leden en Club betalende leden, biedt gratis ontbijt, drankjes ‘s avonds, hors d’oeuvres en eersteklas drankjes. De M Club Lounge biedt ook het signature Mind Menu, een collectie heerlijke hapjes en drankjes met actieve ingrediënten om de geest en het lichaam te versterken. De M Club Lounge is 24 uur per dag, zeven dagen per week toegankelijk en biedt gratis wi-fi, print en stroomvoorzieningen om een ononderbroken productiviteit voor zakenreizigers te garanderen.

Het hotel beschikt over twee eetgelegenheden, Archer Bar en Eatery – een charismatische sociale ruimte, een deel bar en een deel koffie hangplek, waar lokale ambachtelijke bieren, speciale koffie en creatieve mixologie worden geserveerd, en Keystone Bistro – een stijlvol restaurant dat internationale gerechten serveert met een Zuid-Afrikaanse flair. Het hotel beschikt over zeven vergaderzalen, een balzaal en een pre-functionele ruimte, waaronder The Green Room voor het hosten van VIP-ers en sprekers. Andere faciliteiten zijn een 24-uursfitnesscentrum, een verwarmd buitenzwembad en een zwembadbar.

Op de bovenste verdiepingen van de nieuwbouw beschikt Marriott Executive Apartments Johannesburg Melrose Arch over 84 volledig uitgeruste appartementen, variërend van een-, twee- en driekamerappartementen, voor reizigers die op zoek zijn naar een vertrouwd, langer verblijf. De gepersonaliseerde service zorgt voor een naadloze en verfijnde ervaring, terwijl de lokale texturen en smaken bijdragen aan de algehele sfeer.

Marriott International exploiteert momenteel 61 hotels in Zuid-Afrika.