Martin’s Dream hotel – Mons

Dit nieuwe 4-sterren hotel is het 14e hotel dat lid wordt van de Martin’s Hotels-groep. Het Martin’s Dream Hotel, gelegen in het hart van de stad Mons, onderscheidt zich door zijn 62 kamers in een kerk onder te brengen die in 1851 werd gebouwd door de Broeders Redemptoristen.

Elk Martin’s hotel vertelt een eigen verhaal. De Martin’s Dream selectie in diverse getransformeerde locaties omgebouwd tot hotel sinds 2013 is geen uitzondering op de regel. Deze neogotische kerk diende als een toevluchtsoord, zoals het in die tijd gebruikelijk was, voor de Belian Abdij van de Zusters Augustinessen vooraleer deze werd omgevormd tot een kapel om uiteindelijk te worden getransformeerd tot een hotel Overal herinneren talrijke elementen aan de oorspronkelijke functie, de gotische gewelven, het roosvenster en de zuilen zijn zorgvuldig gerestaureerd en geven een charmante uitstraling. Elke kamer is anders. Met prachtige hoge plafonds, onder de hoge gewelven, zonder standaardafmetingen en uitgerust met comfortabele badkamers die o.m. uitkijken op de gebrandschilderde ramen. Gedecoreerd met originele en 100% Belgische thema’s, zoals de kamer “Carnaval Binche” met zijn trommelvormige nachtkastjes, klompen en sinaasappels als verlichting. In een naburig gebouw werden de andere 5 suites ingericht met thema’s van de 5 continenten die de gasten op een intercontinentale ontdekking uitnodigen!

Mons, een eerste implementatie

Tussen de opening van het eerste Martin’s hotel, Château du Lac, in 1985, en dit 14de hotel zijn bijna vijfendertig jaar verstreken. De tijd die nodig is om een ​​groep te bouwen die ervoor kiest de mens centraal te stellen in zijn strategie.

De opname van het Dream-hotel in de familiegroep is niet alleen een geweldige kans voor Martin’s Hotels om een ​​eerste hotel in de provincie Henegouwen te installeren (strategisch gelegen op de assen Engeland, Frankrijk en Duitsland). Het is ook een figuurlijk thuiskomen, het is in Roeulx, een naburig dorp van Mons, dat John Martin, CEO van de Martin’s Hotels-groep, zijn jeugd doorbracht. Een knipoog naar een familiale-ankerplaats, zijn grootouders van moeders kant bezaten hier een boerderij. Het is ook de wil om trouw te blijven aan de geest van Martin’s hotels die zich allemaal op “uitzonderlijke” locaties kerk, fabriek, landhuis, klooster, … bevinden.

Martin’s Dream Mons is niet alleen een hotel, het is perfect geïntegreerd in het gastronomische circuit Montois. Buitenlandse gasten weten de bijzonder levendige bar en restaurant O Mezzo te waarderen. Deze brasserie met een klassieke inrichting is elke avond geopend en biedt een genereuze Italiaanse van chef-kok Pierino Giovanditti. Kaart waarin hij op inventieve wijze zijn persoonlijke toets in de Italiaanse klassiekers tot uiting brengt. Pierino Giovanditti was voorheen o.m. actief in Trente, rue de La Paille, Maison du Boeuf, Villa Lorraine, Black Pigeon en Maison du Cygne.

Last but not least biedt de spa Alter Ego naast een fitnessruimte, stoombad, sauna en jacuzzi, twee privéspa’s en verzorgingsruimtes waar de expertise van Martin’s Hotels garant staat voor beroemde behandelingen onder het merk Cinq Mondes.

De Martin’s groep bouwde haar succes op de keuze van de originele locaties en de valorisatie van het Belgische erfgoed. De knowhow en kwaliteit van de dienstverlening, blijft hoogstaand zowel op menselijk als op ecologisch vlak. Thema’s die in elk nieuw avontuur een centrale plaats innemen!

Martin’s Dream Hotel **** – 17 Rue de la Grande Triperie – 7000 Bergen

Tel. +32. (0) 65.32.97.20.