Mas de la Foque, een wilde, luxueuze omgeving in het hart van de Camargue

Mas de la Fouque ligt aan de rand van het regionale natuurpark Camargue, een ideale locatie, slechts 2 km van verlaten stranden. Deze magische plek onderging  in 2012 een make-over met tal van aanpassingen om het comfort van de gasten aanzienlijk te verbeteren.

Vanuit de kamers kan je de buitengewone fauna ontdekken die het hotel bijzonder graag wil behouden: witte en zwarte zwanen, wilde eenden, paarden Camarguais … met wat geluk zie je ook de flamingo’s over de Mas vliegen. De huispapegaai Marius verwelkomt je persoonlijk en slaat tijdens je verblijf graag een praatje. Elke kamer en suite is uniek, met een minimalistische inrichting en een eigen terras met uitzicht op de vijvers of het zwembad. Kortom een hotel met een unieke setting, een typisch vakantiehuis,comfortabel, een tijdloos moment uit de tijd van toen.

Mas de la Fouque, gelegen in het hart van het regionale park van Camargue, beschermt zijn omgeving door een duurzame ontwikkeling. Sinds de aankoop van het hotel in december 2011 werden diverse aanpassingen doorgevoerd. Hoewel niet eco-gebouwd, willen de nieuwe eigenaren de CO2-voetafdruk van het hotel minimaliseren. Het hotel betrekt ook zijn klanten, zijn partners en zijn gemeente bij deze kwalitatieve en verantwoordelijke aanpak

Het verwarmd zwembad, omzoomd door een ruim terras van witte stenen uit Oppède, is het hart van het hotel. Onder de dennen en tamarisken, om volledig van het landschap te genieten, moet je kiezen tussen de sobere lijnen van Gandia Blasco-meubels en de ledigheid van de hangmat!

De woonkamer die als lounge fungeert is een gezellige, warme ruimte waar oude objecten en eigentijdse meubelen,samenvloeien in een bohemien interieur met open haard. De Chesterfield in de bibliotheek zorgt voor rustige momenten waarbij  je je kan verdiepen in een van de vele prachtige boeken.

Temidden de waaier van kamersuggesties enkele voorbeelden: De superior S-kamer: uitzicht op het park of het meer, inclusief gratis en onbeperkte WiFi, een minibar, een kluisje, badkamer met haardroger. Heldere, warme kamer met nette inrichting en details die ervoor zorgen dat u zich thuis voelt (gratis thee en koffie). Bed “My Bed” van de Mas de la Fouque (matras met extreem comfort en 2 soorten kussens).

The Gypsy Trailer, een unieke ervaring! Alle comfort van een suite in een boudoir. De  trailers zijn volledig uitgerust (gratis en onbeperkt draadloos internet, badkamer met bad, airconditioning, telefoon, minibar en kluis). De “Sarah”-trailer zorgt voor een ongewone omgeving, een zigeuner-boudoir met popkleuren en een terras aan het meer; of liever de Esmeralda-trailer volledig bedekt met hout met uitzicht op de vegetatie in een atmosfeer “Out of Africa” ​​…

mas-gallery-1

“Maries” een familietrailer, voor een atypisch verblijf met alle comfort van een suite, een volledig ingerichte caravan (gratis en onbeperkt draadloos internet, badkamer met douche, airconditioning, telefoon, minibar, tv, föhn en kluis, apart toilet. Inclusief een slaapkamer en woonkamer, de slaapbank verandert voor de kinderen tot 8 jaar  in twee eenpersoonsbedden, toegang tot een groot privé-terras op palen aan de rand van de vijver.

De XL Suite: Een sobere en warme sfeer die ontstaat in harmonieën van grijze tonen. Een oase van rust die je niet meer wil verlaten. De suites hebben een NESPRESSO-koffiezetapparaat, een waterkoker en een thee- en kruidenpakket, maar ook een Bose Bluetooth-luidspreker.

Chef-kok Mathieu Carayon is gepassioneerd door de regionale specialiteiten en houdt van de natuur en het buitenleven.  ’s Middags biedt hij een verfijnde keuken met dagverse ingrediënten en lokale items. In het restaurant trekken tal van ongewone voorwerpen de aandacht: scheepslampen, portoberry jerobaum, oude gymnastiek toestellen, voorwerpen die leuk aansluiten bij de locatie. Een figuurlijke bohemien kantinesfeer met veelkleurige Talit-stoelen maar vooral verfijnd, uitnodigend en vriendelijk. Het terras sluit perfect aan bij dit interieur, hier zijn de tafels getooid met hennep tafelkleden, het geeft uitzicht op de vijvers en creëert ahw de biotoop van een Afrikaanse lodge.

De Balinese kamer van het hotel kan makkelijk worden getransformeerd in een perfect uitgeruste meetingroom. Met natuurlijke lichtinval en zicht op de vijver een leuke locatie voor boardmeetings, workshops en teambuilding. Het hotel zelf maar ook de onmiddellijke omgeving bieden talloze opties voor een succesvolle organisatie van teambuildingsessies.