Massepain Sleeubus

De Belgische producent “Massepain Sleeubus” betreedt de consumentenmarkt met eigen consumentenlabel “Louis d’Anvers”.

 

Massepain Sleeubus, een bijna honderd jaar oude marsepeinfabriek vlakbij het Antwerpse Groen Kwartier aan de Isabellalei 92, betreedt de consumentenmarkt en lanceert een eigen consumentenlabel “Louis d’Anvers”. Dit Antwerpse familiebedrijf met een rijke geschiedenis en een authentieke bedrijfscultuur staat gekend als producent in bakkerijgrondstoffen voor de groothandel en als dé referentie in marsepein, fondant, geschaafde amandelen en broyage. Tot op heden werden de producten van Sleeubus Massepain enkel gesmaakt via bakkers, patissiers en chocolatiers, zowel in binnen- en buitenland. Deze verborgen parel geeft nu, na bijna honderd jaar, zijn geheimen prijs aan de consument en lanceert een eigen gamma van Antwerpse, artisanale marsepein: zowel luxe marsepeinen pralines omhuld met een heerlijk krokant laagje van pure Belgische chocolade als magische ‘snackable’ chocolade buches met marsepeinvulling. Marsepein van de beste kwaliteit (met 50% amandelen) die op basis van een oude receptuur op ambachtelijke wijze geproduceerd wordt in Antwerpen. Dankzij een doorgedreven passie, de juiste knowhow en de lekkerste Zuid-Europese amandelen die dagvers gepeld worden, omvat het Louis d’Anvers gamma één voor één premium producten die voor een ultiem geluksmomentje zorgen: voor jezelf of om te delen met mensen die je dierbaar zijn. Pure ambacht en intens geluk dat meesterlijk vervat zit in deze artisanale lekkernijen. De hemelse pralines zijn bestemd voor de iets rijpere consument, en de mmmega lekkere buches als ideale kwalitatieve snack voor de iets jongere consument. De pralines zijn verkrijgbaar in een luxe doos van 28 of 56 stuks. De buches zijn zowel met als zonder chocolade verkrijgbaar, en zijn handig verpakt in repen van 40g. Voor de absolute liefhebbers bestaan er daarnaast ook nog ultra grote verpakkingen van 100g, 250g, 500g en 1000g. Alle info op de website/webshop: www.louisdanvers.be.

Het ontstaan van Massepain Sleeubus & Louis d’Anvers

Verscholen achter een historische gevel aan de Isabellalei 92 bevindt zich de marsepeinfabriek ‘Massepain Sleeubus’. In 1923 startte dit Antwerpse familiebedrijf met een confiserie en groeide het al gauw uit tot een producent in bakkerijgrondstoffen voor de groothandel. Tot over de landsgrenzen heen is Massepain Sleeubus een gekende en grote speler in de productie van marsepein, fondant, geschaafde amandelen en broyage. Bij de afnemers zitten er tal van gerenommeerde zaken van chocolatiers, patissiers en bakkers die de producten verwerken in hun producten. Nu, haast honderd jaar later, treedt het familiebedrijf op de voorgrond met een eigen consumentenlabel “Louis d’Anvers”. Louis, ter ere van de overgrootvader Louis Sleeubus, de grondlegger van Massepain Sleeubus en de bedenker van al hun lekkernijen. En d’Anvers omdat het over Antwerpse gerijpte producten gaat die vandaag nog steeds op dezelfde locatie als van oudsher worden geproduceerd. Het Louis d’Anvers gamma van artisanale premium producten omvat zowel luxe marsepeinen pralines met een heerlijk krokant laagje pure Belgische chocolade alsook mmmagische ‘snackable’ (chocolade) buches met marsepeinvulling.

Zoet goud dankzij de allerbeste grondstoffen

Dagelijks rollen er tal van culinaire goudklompjes uit de machines bij Massepain Sleeubus: zowel kleine vormpjes als grote(re) buches. Marsepeinen goud dat vanaf nu ook voor consumenten bestemd is. Voor de bereiding van de Louis d’Anvers marsepein worden enkel de allerbeste grondstoffen aangewend en wordt alles op ambachtelijke wijze gemaakt. Zo worden de lekkerste, dagvers gepelde Zuid-Europese amandelen en Tiense suiker volgens een oud recept minutieus gemengd en met veel toewijding en liefde tot een magisch geheel gekneed. Gecombineerd met de sterke knowhow en expertise, de doorgedreven passie en een immense liefde voor het metier zorgt dit voor de meest sublieme marsepein. Als je de kleine vormpjes vervolgens onder een knapperig omhulsel van pure Belgische chocolade bedekt, resulteert dit in een hemels lekkere praline. Bij de grote(re) buches wordt een deel overgoten met pure chocolade, en blijven de andere buches in hun pure variant. Zo vervolgt zaakvoerder Bart Peelmans: “Onze mensen selecteren enkel de beste amandelen uit Portugal en Spanje om de unieke textuur en smaak van onze marsepein te garanderen. Daarnaast betreffen dit amandelen van de meest recente oogst die een ideale balans van bitterheid en volle smaak bevatten. Gecombineerd met de beste kristalsuiker van juiste korrelgrootte en textuur en de unieke metierkennis van een loyaal en bekwaam team van ervaren smaakmeesters, zorgt dit voor een explosie van smaken bij elke beet die je neemt van dit zoete goud.”

Ambachtelijk productieproces

De ambachtelijke productiemethode werd in de loop der jaren aangepast aan de nieuwe industriële normen en hygiëneregels, echter aan het ambachtelijke procedé werd niets gewijzigd. Zo gaat zaakvoerder Bart Peelmans verder: “De productie van marsepein start telkens met het pellen van de amandelen. Dat proces voeren we nog steeds uit in eigen huis de ochtend van de productie. Zo garanderen we dat onze smaakmeester met de meest verse noten aan de slag kan gaan om alle natuurlijke aroma’s te verwerken in het eindproduct. Dat verschil proef je echt. Na het blancheren en opwarmen van onze amandelen, mengen we ze met kristalsuiker van de beste kwaliteit. Hier ontstaat een eerste samensmelting van smaak en textuur tussen twee prachtige ingrediënten. Daarna wordt het geheel in een authentieke Bauermeister broyeur tot een groffe amandelspijs geplet. Met een indrukwekkende kracht worden de twee ingrediënten gemengd. Vervolgens zorgt een nog zwaarder Bauermeister model er in een tweede fase voor dat het mengsel van suiker en amandelen tot een heerlijk smeuïge pasta wordt gewalst, en dit met een imposante massa van 450 kilo marmer. Brutal magic.”

Bij Massepain Sleeubus worden – naast marsepein – ook nog andere producten met dezelfde kwaliteitszin in diverse samenstellingen gemaakt, namelijk amandelpoeder (puur of gemengd met suiker), geschaafde amandelen, fondant en choco-fondant. Zowel het fijn gemalen amandelpoeder (broyage) en de extra dunne geschaafde amandelen zijn van uitstekende kwaliteit en een garantie voor het maken van hoogwaardige eindproducten. Het zijn natuurproducten waarop een strenge kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd. Ook de Sleeubus fondant en choco-fondant worden succesvol aangewend voor diverse doeleinden. Als glazuur of vulling in de bakkerij en suikergoedindustrie kan de witte fondant in functie van de gewenste toepassing harder of malser gemaakt worden. Voor glazuurbewerking met een mooie glans wordt choco-fondant standaard of ook lichter van kleur geleverd.

Bestellingen op maat

Naast de ‘standaard’ producten van Massepain Sleeubus is het hun specialiteit om producten in diverse samenstellingen op te leveren. Zo is marsepein standaard verkrijgbaar in een aantal uitvoeringen (50/50, 40/60 en 33/67) en wordt deze naar wens gebruikt voor afwerking, vulling of als vormmarsepein. Indien echter een andere samenstelling gevraagd wordt – grof of minder grof van structuur, een mix op maat, een andere kleur – dan is dit ook mogelijk. Zo besluit zaakvoerder Bart Peelmans: “We zijn heel flexibel om op maat de beste marsepein te maken, maar compromisloos inzake kwaliteit van grondstoffen en productieproces.”

Het Louis d’Anvers gamma voor de consument biedt voor elk wat wils en omvat acht premium producten die je kan aankopen via de webshop www.louisdanvers.be en/of via het authentieke verkooploket op de Isabellalei 92: de luxe pralines in twee formaten (400g en 800g), chocolade buches met marsepeinvulling (24 x 40g), buches marsepein (24 x 40g en/of 30 x 100g) en de grotere buche marsepein (250g, 500g of 1000g). Het loket is elke werkdag open tussen 9.00u en 12.00u en tussen 13.00u en 16.30u. Enkel op vrijdagnamiddag en tijdens het weekend is het loket gesloten. .

illustraties ian hermans