Max & Jane: Negotiate with the material

Het koppel Max Godet en Jennifer Meunier stelt met veel trots het atelier en showroom Max & Jane voor. In hun recent gerenoveerd stulpje in de Cavellwijk in Ukkel draait alles rond design. Max is architect van opleiding en had altijd al een grote passie voor het werken met materialen, in het bijzonder met staal. Sobere en elegante creaties en rechte lijnen in proportie, daar doet hij het voor. Zijn dynamiek, energie en visie worden ondersteund door zijn partner Jennifer (alias Jane) om nieuwe verfijnde en gedurfde creaties te bedenken.

Max Godet is 32 jaar jong en maakt deel uit van een groep talentvolle designers die België rijk is. Hij is van Franse origine maar studeerde architectuur aan Saint-Luc in Luik en behaalde daarna een masterdiploma aan Saint-Luc in Brussel. In 2017 kreeg Max de prijs EDUDA voor de creaties die hij presenteerde tijdens Uptown Design. Max creëert een tegelijk opvallend, minimalistisch en discreet universum waar vakmanschap en industrieel design elkaar ontmoeten.

Wat hem anders maakt? Max werkt nooit met schetsen of tekeningen. Hij laat zich leiden door het materiaal zelf en door zijn inspiratie van het moment. Max lanceert zich in een proces waar hij het staal buigt, soldeert en dirigeert naargelang zijn gevoel. Ieder nieuw model is een nieuwe emotie en een nieuwe dialoog die hij voortdurend voert met Jane, zijn partner in crime. Max is een autodidact en die ervaring voelt de gebruiker meteen terug in iedere individuele creatie. Ieder werk is een verhaal, een evolutie en volledig handgemaakt. Aanvankelijk maakte Max creaties met een iets ruwere look maar stilaan koos hij voor luxueuzere afwerkingen uit gecoat aluminium.

Jane (Jennifer Meunier) is de yang van Max. Samen vormen ze een complementair, dynamisch en onafscheidelijk duo. Ieder project is een proces van systematische interactie: ze praten, overleggen en valideren samen iedere stap… Een constante dialoog die de creaties nog meer verrijkt. Jane was naast fervent parachutiste ook decoratiespecialiste en werkte voor verschillende boetieks zoals Hugo Boss, Okaïdi of Maisons du Monde. Haar commercieel talent kan ze nu gebruiken in de boetiek die ze drie jaar geleden samen met haar partner opende. Een eigen zaak starten was een serieuze sprong in het diepe: vanuit het niets hebben ze hun boetiek stap voor stap gevuld met eigen creaties… waarmee ze stilaan een eigen publiek van liefhebbers hebben bereikt.

Het duo start nu met een nieuw hoofdstuk in hun verhaal en heropent de boetiek onder de naam Max & Jane. De gelegenheid bij uitstek om de meubelen, lampen en sculpturen te komen ontdekken, onder meer een nieuwe capsulecollectie lampen genaamd “Évasions Tropicales”. Praktische informatie : Max & Jane – Joseph Stallaertstraat 32 – 1180 Ukkel – www.maxetjane.be