Mayerline Brussels: circular fashion met ‘take back’ op Black Friday

Oud is not out

In een tegenreactie op de overconsumptie die vaak gepaard gaat met Black Friday, lanceert Mayerline Brussels op 24 en 25 november een bijzondere ‘take back’-actie voor oude mantels. Dit initiatief vormt een integraal onderdeel van de R.E.S.P.E.C.T. Days van het merk, waarbij de nadruk ligt op bewuste, (consumenten)keuzes. Klanten worden ook aangemoedigd om hun bestaande kleding mee te brengen voor stylingsessies, waar ervaren stylisten deze stukken combineren met de nieuwste collectiestukken. Mayerline’s toewijding aan blijvende kwaliteit die naadloos kan worden geïntegreerd in een herbruikbare modecyclus staat centraal in dit initiatief. Ontdek hoe Mayerline Brussels respect voor mens en omgeving versterkt tijdens deze speciale dagen op 24 en 25 november.

R.E.S.P.E.C.T. volgens Mayerline

Bepaalde waarden zijn tijdloos en blijven relevant, zoals respect. Mayerline, diep geworteld in deze waarde, brengt het dan ook prominent naar voren tijdens haar R.E.S.P.E.C.T. Days op 24 en 25 november. Tijdens deze dagen nodigt het merk klanten uit voor stylingsessies, waarbij ze worden aangemoedigd om hun bestaande kledingstukken mee te brengen. Stylisten zullen deze items gebruiken om nieuwe combinaties te creëren, zowel met nieuwe collectiestukken als onderling. Dit initiatief markeert een tegenbeweging tegen de consumentisme-race, waarvan Black Friday een uithangbord is. Respect voor mens en omgeving moet centraal staan in onze samenleving, en daar wil Mayerline actief aan bijdragen.

Tegelijk schakelt het retouche-atelier dat weekend een versnelling hoger en biedt retouches aan om de levensduur van kleding te verlengen door herstel of kledingstukken aan te passen aan hun nieuwe eigenaars. “Mayerline gaat er prat op kwaliteitskleding te creëren die jarenlang haar waarde houdt in je garderobe. Dus willen we ‘doordragen’ ook actief promoten en helpen we klanten bij het maken van nieuwe combinaties. Ook stylingkennis en klantenservice vragen vakmanschap.” Isabelle Cottélé, retail manager van Mayerline Brussels

Take back & refurb

Als onderdeel van haar voortdurende inzet voor circulariteit in het creatie- en productieproces, lanceert Mayerline op 24 en 25 november ook een ‘take back’-initiatief voor oude mantels. Klanten kunnen op deze dagen oude Mayerline mantels, die nog draagbaar zijn maar niet meer in hun garderobe passen, inleveren bij de winkel. De ingezamelde mantels zullen worden herbekeken met een frisse creatieve blik en met behulp van CiLab’s refurb-expertise worden omgezet in vernieuwde ontwerpen en unieke stukken. CiLAB, gevestigd in Mechelen, werkt aan het upcyclen van kleding en stimuleert bewustwording over circulariteit in de textielsector.

Het doel is om de items integraal op te nemen in de wintercollectie van 2024 als pièces uniques. Stukken die niet geschikt zijn voor herontwerp, krijgen met de hulp van partners zoals Wereldmissiehulp een alternatieve bestemming.

“Waarde wordt bepaald door het belang dat we zelf hechten aan ons werk. Niet alleen aan het werk van vandaag maar evengoed aan het werk van voorbije jaren en expertise van het verleden. In kunst, architectuur, design vinden we het normaal dat tijdloze stukken waardevoller worden doorheen de tijd. Ook in de mode moet dat idee kunnen bestaan.” Katrien De Cannière, communicatieverantwoordelijke Mayerline Brussels

Opnieuw een circular fashion initiatief van Mayerline

Mayerline Brussels staat steevast voor tijdloze en kwalitatieve stukken die je seizoen na seizoen kunt dragen en die hun waarde in de loop der tijd behouden. Naast upcyling initiatieven en creaties met deadstock, richt Mayerline zich actief op het onderhouden en verstellen van haar creaties met een retouche-atelier in de winkel. Verder herintroduceren ze ook vintage items in combinatie met nieuwe collecties.

Praktisch:

De Mayerline R.E.S.P.E.C.T. Days gaan door op vrijdag 24 en zaterdag 25 november in alle Mayerline Brussels stores. Breng je oude, nog draagbare Mayerline mantel terug en naar een winkel en ontvang een tegoedbon.

CiLAB, gevestigd in Mechelen, is een collectief in de textielindustrie met een focus op circulariteit. Ze zijn actief bezig met het ontwikkelen van methoden en oplossingen om kleding te upcyclen, en dragen bij aan het bewustmaken van de noodzaak van een circulaire overgang in de textielsector.