Meiplasticvrij: Klean Kanteen inspireert

“Mei Plasticvrij” komt er weer aan: het idéale moment om weer wat geïnspireerd te worden met nieuwe ecofriendly, maar bovenal plasticvrije producten! Het Amerikaanse drinkflessenmerk Klean Kanteen stimuleert ons al sinds 2004 om altijd en overal een eigen hervulbare RVS drinkfles bij te hebben, met als uiteindelijke missie de wereldwijde plastic afvalberg te verminderen. Initiatieven als Mei Plasticvrij ondersteunt het merk dan ook maar al te graag!

TIP 1: KLEAN KANTEEN’S TK WIDE MÉT TWIST CAP: DÉ DRINKFLES VOOR KIDS MÉT RIETJE

Met de TK Wide hou je dranken warm of net koel, dankzij de dubbele functie van het TK Closure sluitsysteem en de Climate Lock. De samenwerking tussen beide unieke systemen zorgt voor optimale thermische prestaties. Deze populaire RVS-thermosdrinkfles is vanaf nu beschikbaar in enkele nieuwe lentefrisse kleuren. Omdat zeker ook kinderen vaak grote dorst kunnen hebben zitten er tussen de nieuwe kleuren ook 2 toffe designs voor stoere boys of lieve meisjes: de Electric Camo met camouflageprint of de Heart Stripe met streepjes en hartjes. Dankzij de lekvrije én easy to clean Twist Cap kunnen kinderen ook via het ingebouwde rietje van deze drinkfles drinken. AVP TK Wide € 33 (12 oz)

TIP 2: KLEAN KANTEEN’S GLOEDNIEUWE FOOD BOX SET: VOOR EEN PLASTICVRIJE LUNCH

Lunch op het werk of eerder een gezellige picknick? Waar je ook bent of wat je doet, de nieuwe RVS lunchbox set van Klean Kanteen met siliconen sluiting houdt elke hap of maaltijd supervers. De combinatie van een duurzame RVS constructie met een voedselveilige silicone deksel, zorgt ervoor dat deze nieuwe Food Box set geen grammetje plastic bevat. De set bevat boxen in drie formaten: een Lunch Box van 12oz voor de kleine honger, een Meal Box van 34 oz voor de grote honger en een Snack Box voor een tussendoortje. Elk formaat bevat een lekvrij deksel met flexibele hoek, waardoor de box makkelijk te openen is. De Lunch en Meal box zijn ook apart te verkrijgen. AVP Food Box Set € 68 (incl. Lunch Box 12oz, Meal Box 34oz en Snack Box) – AVP Lunch Box (12 oz) – apart te verkrijgen aan € 29 – AVP Meal Box (34 oz) – apart te verkrijgen aan € 34

TIP 3: KLEAN KANTEEN’S RUSTLING LEAVES: UNIEKE LIMITED EDITION VAN DE POPULAIRE CLASSIC DRINKFLES

Klean Kanteen heeft heel wat modellen in roestvrij staal, allemaal vrij van BPA, ftalaten en andere toxische middelen. De Classic drinkfles is veruit de populairste uit het ruime gamma en deze krijgt nu een uniek nieuw jasje dankzij het Rustling Leaves design: speciaal ontworpen voor een Limited Edition versie van de Classic! Word nog meer één met de natuur dankzij dit design dat doet denken aan een zacht briesje dat door de bomen ruist. Deze enkelwandige 27oz Classic is uitgerust met de morsbestendige Sport Cap, waardoor deze veelzijdige herbruikbare drinkfles de perfecte metgezel is voor avonturen in eigen land. AVP Rustling Leaves LE + Sport Cap: € 24

Leuk weetje: Een Klean Kanteen drinkfles als deze Limited Edition heeft de kleinste ecologische voetafdruk van het hele gamma. Na slechts 7 weken is de ecologische voetafdruk van deze fles al gelijk aan de uitstoot van de gemiddelde consumptie van gebotteld water in dezelfde periode. Bedenk dus eens hoeveel beter de planeet zal zijn na jaren van hergebruik!

KLEAN KANTEEN STEUNT NOG MEER LOKALE INITIATIEVEN

Wist je dat Klean Kanteen 100% CO2-neutraal is, B-corp gecertificeerd én ook nog eens lid van One Percent for the Planet? Zo doneert het bedrijf wereldwijd elk jaar 1% van haar omzet aan verschillende projecten die bijdragen tot een betere wereld. Het merk wil op alle vlakken zélf zijn steentje bijdragen aan een duurzame wereld zonder plastic, maar wil tegelijk ook zoveel mogelijk consumenten inspireren én aanmoedigen om ook zelf hun steentje bij te dragen. Door heel bewust plastic te vermijden of door ook af en toe eens zelf de handen uit de mouwen te steken. Burgerinitiatieven (en andere non-profits) die op lokale schaal een verschil maken, kunnen via kleankanteen-gives-back.eu ontdekken hoe ook zij steun kunnen ontvangen.

Klean Kanteen ondersteunt in België heel concreet de vzw Proper Strand Lopers, een burgerinitiatief dat mensen bewust tracht te maken van de zwerfvuilproblematiek in onze eigen omgeving. Klean Kanteen gelooft dat actiegerichte burgeninitiatieven de toekomst zijn, om de nodige veranderingen enerzijds zélf teweeg te brengen en anderzijds te eisen van onze overheden. De vzw’s doorzetting om zwerfvuil nu én op een structurele manier de wereld uit te helpen vindt Klean Kanteen zeer lovenswaardig. Beide organisaties ondersteunden recent nog de “Yes We Can”-oproep van de Statiegeldalliantie om statiegeld in te voeren in België, dé belangrijkste structurele maatregel tegen zwerfvuil. Verder ondersteunt Klean Kanteen Proper Strand Lopers o.a. met drinkflessen, maar ook financieel.

www.we-are-elements.eu