Meli’s honingkoek als ideale tussendoortje

De kindjes gaan al even terug naar school en wij staan dagelijks met plezier de brood- en koekentrommeltjes voor onze kroost te vullen. Dit vraagt soms wat inspiratie. Kinderen grijpen in de supermarkt namelijk al snel naar de ongezonde tussendoortjes met een leuke verpakking die de honger niet altijd stillen. Meli to the rescue, want haar honingkoek is een zoete, natuurlijke snack waarmee jij zeker en vast kleine en grote vrienden maakt

Creatief smullen:

Zin in zoet? Dan is honingkoek de beste keuze. Dit koekje bevat geen bewaar-, kleur- of smaakstoffen en is zoutarm. Bovendien is dit tussendoortje rijk aan vezels en lekker zoet. Je vindt ze in de winkelrekken terug et of zonder parelsuiker of in bio-variant. Met een beetje creativiteit kan je die zachte honingkoek ook op een speciale manier meegeven als vieruurtje. Zo kan je bijvoorbeeld heel gemakkelijk vormpjes maken uit de honingkoek. Koekjes of vieruurtjes die je samen met de kids maakt, zullen ze namelijk sneller willen meenemen naar school om aan hun vrienden te tonen.

Recept Meli in a slitch:

Motiveer je kinderen met dit recept om nog meer fruit te eten, in combinatie met Meli’s heerlijke honingkoek.

Wat heb je nodig? fruit zoals banaan, appel, peer, watermeloen, aardbeien ,bessen en frambozen. Honingkoek van Meli, satéstokjes

Hoe ga je te werk, Druk met de bakvormen een vormpje uit Meli’s honingkoek. Prik afwisselend fruit en honingkoek op het satéstokje. Bewaar je fruitstokjes in de koelkast totdat je ze gaat serveren. Op het laatste moment kun je nog een beetje honing over de fruitstokjes gieten.

Verjaardagstraktatie

Het is feest, want je kleine telg viert zijn verjaardag en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Dat zorgt bij heel wat moeders voor traktatiestress. Steeds meer scholen hanteren een ‘gezond beleid’ waardoor een klassieke taart of snoepzakjes geen optie meer zijn. Meli help je uit de nood, want met een kindvriendelijke traktatie op basis van honingkoek scoor je zeker weten veel punten. Kind blij, klas blij, jij blij.

Op de website van Meli vind je tal van originele ideeën, die in een handomdraai klaar zijn. Weg traktatiestress want er zijn oneindig veel mogelijkheden. Zo kan je ook op basis van Meli’s honigkoek heel wat klasgenoten blij maken. Aan jou de keuze maar voorzie genoeg voorraad, want deze honingwafels zijn ver-sla-vend. Bovendien zijn ze helemaal coronaproof individueel verpakt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je van de honingkoek of –wafel maar eentje mag eten.

Back to work

Iedereen heeft het wel al eens gehad, een knorrende maag. Met Meli’s honingkoek en –wafel doe je niet alleen je smaakpapillen, maar ook jouw maag een plezier. Ideaal bij het ontbijt – puur of tussen de boterham- , als vieruurtje maar ook als snack na het sporten of voor een gezellig verwenmoment tijdens de dag.

Wedden dat jij jouw collega’s op het (tele)werk kan inspireren met jouw nostalgische honingkoek? Wil jij bovendien nog extra scoren bij je collega’s met een lekker dessertje? Dan is deze heerlijke tiramisu met honingkoek een echte aanrader.

Recept: tiramisu met honingkoek

Recept voor vier personen, 35 minuten en een nachtje in de koelkast!

Wat heb je nodig? 9 sneetjes honingkoek, 3 eieren, 125 ml honing, 500g mascarpone, 1 kopje (sterke) koffie, cacaopoeder.

Hoe ga je te werk? Scheid de eieren (hou het eiwit apart) en meng de dooiers met de honing. Mix tot je een luchtige massa krijgt. Doe er de mascarpone bij en mix opnieuw. Neem een nieuwe mengkom. Doe nu het eiwit in de nieuwe mengkom en klop het tot een stevig, maar luchtig schuim. Spatel het mascarponemengsel nu bij het eiwitmengsel en voeg wat koffie toe. Dop een snede honingkoek in het koffie en leg ze in een grote schaal. Schep er het mascarponemengsel op en herhaal dit. Laat een nachtje rusten in de koelkast. Werk het dessert af met cacaopoeder.