Mercure hotel in Roeselare

Accor Hotels breidt het Belgische Mercure-netwerk verder uit

 

Hotelgroep zet ambitieuze groeistrategie voort met opening Mercure Roeselare. Accor Hotels heeft zijn hotelnetwerk uitgebreid met het nieuwe Hotel Mercure Roeselare. Het hotel combineert de unieke lokale ervaring en knowhow met de ijzersterke kwaliteit van het internationale netwerk. De nieuwe vestiging richt zich op de middenklassereiziger en is gelegen op het Accent Businesspark. Het hotel, waarvan de bouw startte in het voorjaar van 2012, wordt uitgebaat door franchisenemers voor Accor Hotels. Accor Hotels telt nu eenenzestig hotels in België.

Het nieuwe Hotel Mercure Roeselare opende op 2 oktober na twee jaar bouwwerkzaamheden zijn deuren. Het zevende Mercure Hotel van België maakt onderdeel uit van het sterke wereldwijde Mercure-netwerk. Hotel Mercure Roeselare heeft zoals elk Mercure hotel zijn eigen stijl en persoonlijkheid met sterke lokale accenten. Met zijn concept ‘flavours from the cellar’ biedt het hotel heerlijke Belgische wijnen aan. Het hotel heeft zevenentachtig kamers met hoogwaardige afwerking en een restaurant/brasserie met honderdvijftig zitplaatsen. Daarnaast start het hotel zelf een broodjesservice om zo de medewerkers van het Accent Businesspark te kunnen bedienen. Hotel Mercure Roeselare beschikt over alle businessfaciliteiten en is uitermate geschikt voor kleine en grote meetings tot tweehonderdvijftig personen met 291 m² vergaderzalen en een auditorium dat plaats biedt aan honderd personen. Het hotel biedt met zijn strategische ligging op het Accent Businesspark aan de E403 de ideale uitvalsbasis voor de regio West- en Oost-Vlaanderen. Hotel Mercure Roeselare beschikt over een ondergrondse parking voor zestig personen en parkeren kan ook op de publieke parking op het Accent Businesspark.

Caro van Eekelen, COO Accor Hotel Services Benelux: “Wij werken hard aan de uitbreiding van het aantal hotels in het Mercure-netwerk en zijn dan ook trots dat de bouw van dit bijzondere hotel is voltooid. Accor Hotels heeft de ambitie om de komende 5 jaar minstens 5 hotels te openen in België, waarvan het merendeel als franchisehotel. Dankzij de bouw van Hotel Mercure Roeselare hebben wij een nieuwe strategische locatie in de Benelux aan ons portfolio toegevoegd en kunnen we zowel zakelijke gasten als toeristen bedienen. Hotel Mercure Roeselare is een absolute aanwinst voor het Accent Businesspark aangezien daar nog geen enkele horecagelegenheid aanwezig is. Hotel Mercure Roeselare zal als ontmoetingsplek gaan fungeren voor de lokale omgeving.”

Met de opening sluit Hotel Mercure Roeselare zich aan bij de 743 Mercure Hotels verdeeld over eenenvijftig verschillende landen. Met zevenenveertig openingen wereldwijd in 2013 en twee nieuwe landen per jaar zet Accor Hotels zijn ambitieuze groeistrategie voort.