Met de acquisitie van BookaTable wordt Michelin Europees leider in de online reservering

Michelin heeft de acquisitie aangekondigd van het bedrijf BookaTable. Deze acquisitie sluit aan bij het streven van de Groep om in Europa haar ontwikkeling te versnellen op het gebied van online restaurantreserveringen.

Het bedrijf BookaTable, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Londen (Groot-Brittannië), is met meer dan 15.000 restaurants die gebruik maken van haar diensten en meer dan 34 miljoen gereserveerde couverts in Europa in 2015, Europees leider in het online reserveren van restaurants.

Michelin had in maart 2013 al een meerjarig partnership afgesloten met BookaTable waardoor ze de oplossingen van BookaTable kon integreren in haar eigen aanbod MICHELIN restaurants via de website en mobiele applicaties. De nu aangekondigde acquisitie zorgt voor aanwezigheid in vele Europese landen waar BookaTable al gevestigd is en versnelt de ontwikkeling van Michelin’s technologische platform voor online restaurantreserveringen. Daardoor kan de kwaliteit van bestaande diensten worden verbeterd en kunnen nieuwe diensten worden ontwikkeld om het aanbod voor de toekomst uit te bouwen.

Deze acquisitie stelt Michelin in staat op haar traditionele ervaring in de restaurantwereld te kapitaliseren en Europees leider te worden in het online reserveren van restaurants. Ook kan Michelin hierdoor in de toekomst haar aanbod in nieuwe landen introduceren; met name in de Scandinavische landen.

Michelin, dat al vanaf haar oprichting is gefocust op mobiliteit, versnelt nu haar groei op het gebied van diensten ter ondersteuning van het reizen. Dat doet Michelin door klanten een unieke mobiliteitservaring te bieden met producten en diensten die een hoge toegevoegde waarde hebben. De alliantie tussen Michelin (dat met haar MICHELIN gids wereldwijd leider is in restaurantgidsen) en BookaTable (de Europees leider in online restaurantreserveringen) helpt restaurateurs bij het verder ontwikkelen van hun bedrijven doordat hen nieuwe oplossingen worden aangereikt. En voor klanten maakt deze samenwerking het reserveren gemakkelijker.

Michelin, leider binnen de bandensector, ziet het als haar missie om op een duurzame manier bij te dragen aan de mobiliteit van personen en goederen. Daartoe produceert en verkoopt de Groep banden voor alle typen voertuigen. Michelin biedt ook innovatieve digitale diensten en instrumenten aan ter ondersteuning van de mobiliteit, bijvoorbeeld voor digitaal vlootbeheer, en is uitgever van toeristische gidsen, hotel-en restaurantgidsen, wegenkaarten en atlassen. De Groep, waarvan het hoofdkantoor in Clermont-Ferrand (Frankrijk) staat, is aanwezig in meer dan 170 landen, biedt wereldwijd werk aan 112 300 mensen, en beschikt over 68 fabrieken in 17 verschillende landen.Verder heeft de Groep – verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië – een eigen Technologiecentrum voor Research & Development. (www.michelin.com)

BookaTable, de handelsnaam van Livebookings Holdings Limited, ziet het als haar missie om klanten restaurants over de hele wereld aan te reiken zodat ze daar unieke ervaringen voor elke gelegenheid en elk budget kunnen beleven. BookaTable brengt klanten en restaurateurs met elkaar in contact middels een uniek en dynamisch platform. Dankzij haar ervaring kan BookaTable een goede, persoonlijke, toegankelijke, snelle en lokale service bieden.

BookaTable levert zowel consumenten als restaurants prestaties op een hoog niveau. Consumenten die graag in een restaurant komen, moeten de website van BookaTable absoluut bezoeken om inspiratie op te doen, de mogelijkheden te bekijken, een tafel te reserveren, of direct uit eten te gaan. BookaTable zorgt voor onvergetelijke belevingen en bijzondere restaurants, ongeacht de plek en de gelegenheid. Voor restaurants, is BookaTable een onmisbare partner die helpt om de tafels op het juiste moment bezet te krijgen en klanten de best mogelijke service te bieden. BookaTable is DE partner voor alle professionals binnen de sector: van de meest bezochte restaurants in stadscentra tot bescheiden lokale restaurants en restaurants met MICHELIN ster.