Meubilair Efteling hotel krijgt tweede leven

Unieke dotatie aan kringloopwinkel na renovatie hotelkamers. Begin 2021 worden de hotelkamers in het Efteling Hotel na tien jaar gerenoveerd. De thematisering, het meubilair en het sanitair worden compleet aangepast naar een hotelkamer om in weg te dromen. “Het interieur van de hotelkamers is voor het laatst in 2011 aangepast, een totale renovatie inclusief sanitaire voorzieningen – wat nu op de planning staat – is veel langer geleden. Met deze aanpassingen zorgen we ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. In alles wat de Efteling doet, staat duurzaamheid centraal en het was dan ook een belangrijke voorwaarde voor ons om de meubels uit de huidige hotelkamers een tweede leven te geven. We zijn ontzettend blij dat een deel van de overgebleven meubels in de lokale gemeente kan worden hergebruikt”, vertelt Nicole Scheffers, directeur Hotels & Resorts Efteling.

De renovatie vindt plaats tussen 4 januari en 8 maart 2021, daarna kunnen Efteling-bezoekers genieten van de vernieuwde hotelkamers. Het gaat om 98 comfortkamers en vier Junior Suites. Er worden twee comfortkamers toegevoegd, waardoor er precies 100 comfortkamers beschikbaar zullen zijn.

Wegdromen onder een sterrenhemel

Het Efteling Hotel opende in 1992 met 122 kamers (450 bedden), waaronder 98 comfortkamers, vier Junior Suites en 20 betoverende themasuites. De nieuwe hotelkamers worden kamers om in weg te dromen. De kleuren, materialen en elementen geven het gevoel van zweven tussen de wolken en onder een sterrenhemel. Het worden warme, huiselijke en romantische familiekamers, waar overnachten met het hele gezin mogelijk blijft. Naast de hotelkamers worden ook alle gangen en liften compleet gerenoveerd en passend gemaakt bij de nieuwe inrichting van de hotelkamers.

De Spullenbank

De Spullenbank is de kringloopwinkel voor de inwoners van de gemeente Loon op Zand, waar de Efteling gelegen is, en onderdeel van ‘Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand’. Deze vrijwilligersorganisatie is ontstaan door het samenbrengen van hulpvragers en hulpaanbieders van klussen. Later is het uitgebreid met een kringloopwinkel. Bij de Spullenbank worden meubilair en (woon)accessoires aangeboden, maar ook kleding en schoenen. “Wij zijn afhankelijk van subsidies van de gemeente en donaties van particulieren en bedrijven. Deze unieke donatie van de Efteling gaat ervoor zorgen dat we nog meer goed werk kunnen verrichten”, vertelt Henk van Komen, voorzitter Klussen en Diensten Centrale Loon op Zand. “Dat maakt ons ontzettend blij. De opbrengsten van de verkoop in onze Spullenbank gaan naar de Voedselbank en andere lokale goede doelen.”

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen.