Minor Hotels: Anantara downtown Dubai

Minor Hotels, een hoteleigenaar, -exploitant en -investeerder, met momenteel een portefeuille van 529 hotels en resorts in 56 landen in Azië-Pacific, het Midden-Oosten, Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en de Indische Oceaan, kondigt de toevoeging aan haar Anantara-portfolio in de Verenigde Arabische Emiraten aan. Anantara Downtown Dubai Hotel wordt de derde locatie van het merk in de bloeiende wereldwijde recreatieve en financiële hub. .

Het pand, voorheen bekend als The Oberoi Dubai, is eigendom van Aujan Group Holding en heeft 252 kamers en suites, elk met uitzicht op Downtown Dubai – sommige met inbegrip van de Burj Khalifa, van de skyline van Dubai of het zwembad van het hotel, een breed scala aan eten en drinken opties, een speciale wellness-verdieping met inbegrip van een spa, een fitnessruimte en een zwembad, vergader-en evenementenruimten en parkeergelegenheid.

Met de centrale ligging van het hotel temidden van Dubai’s Downtown en Business Bay gebieden, dicht bij DIFC het financiële district van de stad, en met gemakkelijke toegang tot de centrale attracties van Dubai Mall, de Burj Khalifa, Dubai Opera en het onlangs gelanceerde Museum of the Future, is Minor Hotels van plan om Anantara Downtown Dubai te positioneren als een lifestyle hub met een scala aan spannende eet- en drinkgelegenheden, een Anantara Spa met Thaise behandelingen die een knipoog geven naar de Thaise wortels van het merk en extra wellness-aanbiedingen. Anantara’s uitzonderlijke ervaringen en luxe touchpoints zullen geleidelijk worden geïntroduceerd in de komende maanden, en een reeks van verbeteringen aan het pand zal later in 2022 van start gaan.

De toevoeging van dit hotel is onderdeel van de strategische uitbreiding van het merk in stedelijke eigenschappen, toe te voegen aan de bestaande portefeuille van stadshotels, waaronder Anantara Eastern Mangroves Hotel in Abu Dhabi, Anantara Siam Bangkok Hotel en de groeiende portefeuille van stadshotels in Europa, waaronder Anantara Palazzo Naiadi Rome Hotel, Anantara New York Palace Budapest Hotel en meest recent toegevoegd, Anantara Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

Minor Hotels startte 2022 in de Verenigde Arabische Emiraten met een recordbrekende prestatie in het eerste kwartaal van haar multi-brand hotel portfolio. De toevoeging van een derde Anantara in Dubai zal de positie van de groep in het land versterken, en geeft ook de mogelijkheid om te profiteren van de toevoeging van haar eerste Downtown Dubai eigendom, dat een van de drukste en best presterende gebieden van de stad is. Minor Hotels exploiteert momenteel in totaal acht hotels in Dubai, verdeeld over de merken Anantara, Avani en Oaks, en zal in het vierde kwartaal een vierde merk aan de mix toevoegen, met de lancering van NH Dubai The Palm.