Mix & More: Belgium cocktail festival 14-31 oktober

Belgische Bartenders shaken speciale cocktails voor Cliniclowns België. Belgische bartenders hebben hun krachten gebundeld en organiseren gedurende twee weken, van 14 – 31 oktober 2019, een Cocktail Festival met als achterliggende gedachte dat het drinken van een goede (niet) alcoholische cocktail in een goede cocktailbar voor iedereen een plezier is. De deelnemende bars hebben besloten om 1 euro per cocktail aan Cliniclowns België te schenken.

Belgische Bartenders shaken cocktails voor Cliniclowns

Mix & More is niet zomaar een cocktail festival, het is een evenement gedurende twee weken, waar je tijdens je bezoek aan een deelnemende bar een kwaliteitscocktail of -mocktail (cocktail zonder alcohol) drinkt, je een leuke tijd doorbrengt en ook een leuk klein patientje in het ziekenhuis een leuk moment biedt via Cliniclowns.

Cliniclowns Belgium stuurt professionele clowns naar zieke kinderen die in een van de 30 deelnemende ziekenhuizen liggen en biedt met het bezoek een beetje ontspanning en plezier. Cliniclowns België is een VZW die geen subsidies ontvangt en volledig afhankelijk is van giften. (www.cliniclowns.be)

1 euro per cocktail voor Cliniclowns

Tussen 14 en 31 October 2019 maakt iedere deelnemende bar 1 € per cocktail over aan de VZW Cliniclowns. Aan het einde van de Cocktail Festival periode zal het totaal bedrag officieel aangekondigd worden.

Meer dan 25 bars in België doen mee: in Antwerpen: Bar Zar, Bar Tikila, Cocktails at 9, Cipiace, Cocktailbar HEFT, Brugge Groot Vlaenderen, La Casita, Brussel BarA -Amigo, Stoefer, Chemistry& Botanic’s, Green Lab, Steigenberger Loui Bar, The Library – Stanhope, Cipiace, Archiduc, The O’Bar of Thon Hotel Brussels City Centre, Ninety One – Thon Hotel Bristol Stephanie, Bar XII – Thon EU Gent The Drifter, Jigger’s, Bergen Citizen Fox, Namen Royal Snail, Luik Aux 4 Vents…

Mix & More is een initiatief van de Union of Belgium’s Bartenders (UBB). Serge Guillou, Voorzitter van de vereniging legt uit: “België telt veel goede cocktail bars en zeer professionele bartenders. Het idee achter Mix ‘‘& More om een selectie van deze cocktail bars te presenteren waar de bezoekers een fijn moment kunnen doorbrengen met een goede cocktail. Samen met de deelnemende bartenders willen ze dit moment delen en 1 euro per cocktail schenken aan Cliniclowns. Een VZW die patientjes in het ziekenhuis ook een fijn moment bieden.”

The Coolest Cliniclowns Cocktail Competition

Alle deelnemende bartenders zijn gevraagd om een Cool Cliniclowns Cocktail te creeëren die gedurende het Mix & More Festival van 14 tot 31 Oktober 2019 aangeboden wordt. De meest succesvolle Cool Cliniclowns Cocktail zal officieel aangekondigd en beloond worden door Mix & More.

Cliniclowns België

De echte inspirator en founding father van CliniClowns is Michael Christensen geweest. Als straatartiest en clown van het gerenommeerde Big Apple Circus ondervond hij in de jaren tachtig hoe belangrijk afleiding en plezier zijn voor kinderen in moeilijke situaties. In 1986 richtte hij de Big Apple Clown Care Unit in New York op. In België startte het verhaal van de organisatie in 1993 met de eerste voorbereidingen. Swa Vetters, tot op heden voorzitter van de VZW Cliniclowns België, werd geïnspireerd door een documentaire die hij zag op de toenmalige BRT. De opstart ging gepaard met enig scepticisme bij het medisch personeel van de ziekenhuizen. Er werd dus gestart met een proefperiode van een jaar. Maar nog voor het jaar verstreken was, kreeg het team de boodschap van de hoofdpediater van het ziekenhuis, dat ze helemaal gewonnen waren voor het idee van Cliniclowns.

De kinderartsen merkten duidelijk dat de bezoekjes van de professionele clowns hun patiëntjes goed deden. Het startschot was gegeven voor een verdere uitbreiding die al snel over de grenzen van de provincie Antwerpen ging. In het jaar 2001 veranderde de naam van de VZW in Cliniclowns België. Vandaag is Cliniclowns België nog steeds een vereniging zonder winstoogmerk, die geen subsidies ontvangt en volledig afhankelijk is van giften(www.cliniclowns.be)

UBB – Union of Belgium’s Bartenders

Union of Belgium’s Bartenders ”(UBB) is een vereniging die in 1961 is gestart door Belgische bartenders die middels een enthousiaste en dynamische aanpak de waarden en knowhow van cocktails & de bar wereld wilden verdedigen. De UBB is de enige Association of Bar Professionals in België, erkend door de International Bartenders Association (IBA). Met een groeiend aantal gepassioneerde leden, is de UBB een vereniging in constante ontwikkeling waar het respect voor de regels en voor de internationale recepten perfect aansluit bij de moderne tendensen. De vereniging staat voor kwaliteit van producten & service, voor professionaliteit op het werk en voor creativiteit en plezier. (www.bar-ubb.be)