Moederdag met Marlene

Zet de mama’s eens extra in de bloemetjes met deze heerlijke appeltaart met appelroosjes!

Mama’s bakken met liefde om hun jongste deugnieten de heerlijkste taarten voor te schotelen. Met moederdag mogen de rollen eens omgedraaid worden. De kleine chefkoks kunnen, met behulp van een stoere bink als papa of een behulpzame mama, deze lekkere Marlene®appeltaart maken om moederdag net dat tikkeltje zoeter te maken. Om de roosjes mooi tot zijn recht te laten komen, raden wij aan om enkel rode Marlene® variëteiten te gebruiken zoals Fuji of Gala. Gelukkige moederdag! ❤

PS: maak zoveel mogelijk roosjes om de mama’s eraan te herinneren dat zij de mooiste bloem op aarde zijn!

Klaar om de mama’s te verrassen?

Recept – Ingrediënten:

Voor de siroop: 400 g water, 200 g witte suiker

Voor de vulling : 2 eieren, 100 g boter, 130 g suiker, 200 g bloem, Half zakje bakpoeder, 3 Marlene® appels (Fuji of Gala), Gesneden amandelen (optioneel)

Zo maak je ‘t:

Bereid de siroop eerst. Meng water en suiker en giet het mengsel in een pan op het fornuis. Was en snijd de Marlene® appels in zeer dunne plakjes met behulp van een mandoline, laat deze ongeveer 3-4 minuten sudderen in het mengsel op het vuur. Giet de appels af en laat ze drogen op een theedoek.

Klop de boter zacht samen met de suiker, voeg de eieren en het gezeefde meel toe met het bakpoeder. Om wat extra smaak toe te voegen, kun je kaneel of zeste van citroen toevoegen. Vet de bakvorm in (ongeveer 20 cm) en giet het mengsel in de bakvorm. Zorg dat het beslag goed verspreid is.

Werk nu de appelroosjes af: leg de plakjes appel dicht bij elkaar en zorg dat deze overlappen (als ze te groot verschillen, snij het overige af) en rol het geheel tot een roosje. Als je niet zo handig bent, zijn er veel online tutorials om inspiratie op te doen. Plaats de appelroosjes een beetje uit elkaar en strooi het oppervlak met gesneden amandelen. Bak 40 minuten op 180 graden. Bestrooi met poedersuiker of met de overige siroop. Voila! SMAKELIJK!

MAG IK ME EVEN VOORSTELLEN? IK BEN MARLENE®

Mijn vader is de berg, sterk en wijs. Mijn moeder is de mediterrane zon die mij omhelst en verwarmt. Het weer is mijn gids. Ik ben niet zomaar een appel: ik ben Marlene®, dochter van de Alpen.

Het unieke klimaat van Zuid-Tirol verwent me met meer dan 300 dagen zon per jaar. Mijn smaak en aroma zijn het speciale resultaat van mijn groeiomgeving: koude nachten en warme dagen, harde winters en zachte zomers.

Ik ben er in veel variëteiten en voor alle smaken: Royal Gala, Golden Delicious, Granny Smith, Red Delicious en Fuji. Ontdek ze allemaal, ook dankzij mijn recepten, op www.marlene.it