Moët & Chandon verlicht kerstboom op Brusselse Grote markt

Moët & Chandon zet een traditie voort die het kenmerk is van de grootsheid en vrijgevigheid van het Huis, en nodigt Vrienden van het Huis van over de hele wereld uit om deel te nemen aan zijn “Toast for a Cause” liefdadigheidsinitiatieven. Dit grootse gebaar van vrijgevigheid, dat in 2009 begon op de rode loper in Hollywood, is nu een wereldwijde traditie geworden die symbool staat voor de sociale verantwoordelijkheid en de inzet van het Huis voor het milieu en de lokale gemeenschappen.

In België heeft Moët & Chandon ervoor gekozen om de versieringen voor de kerstboom op de Grote Markt in Brussel te doneren, een symbolische locatie die door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard.

Nu de eindejaarsfeesten naderen, komen de inwoners en toeristen van de stad traditioneel bijeen om de versieringen te bewonderen, met name die van de kerstboom, een niet te missen initiatief dat al 30 jaar bestaat.

Om de kerstfestiviteiten in Brussel een magisch tintje te geven en tegelijk het milieu te respecteren, wordt de boom dit jaar versierd met LED-lichtjes, waardoor het energieverbruik met de helft vermindert. En hoewel de kerstverlichting dit jaar is behouden, is de duur ervan ingekort. De kerstboom zal elke dag van 16.00 tot 23.00 uur schitteren. Met dit gebaar van vrijgevigheid wil Moët & Chandon ook zijn horecapartners in de buurt van de Grote Markt in Brussel steunen.

Moët & Chandon werd in 1743 opgericht door Claude Moët en tot internationale bekendheid verheven door zijn nakomeling, Jean-Rémy Moët, die ervan droomde “de bruisende Champagne met de wereld te delen”. Van koninklijk hof tot rode loper, van Studio 54 tot Grand Slams, Moët & Chandon brengt mensen samen rond spannende, buitengewone momenten. Met de grootste, meest diverse wijngaarden in de regio, biedt het huis een universeel en veelzijdig portfolio van champagnes voor elke gelegenheid en elke smaak. Elke creatie – van de iconische Moët Impérial tot de verfijnde Grand Vintage Collection, de glamoureuze Moët Rosé Impérial tot de verfrissende Moët Ice Impérial – verblindt en verrukt met een breed spectrum van smaken en aroma’s om de verbazingwekkende breedte van zijn terroir te vangen. Via Natura Nostra, Moët & Chandons duurzaamheidsprogramma op lange termijn, werkt het huis aan de bescherming van de biodiversiteit in de regio en sinds 2009 steunt Moët & Chandon ook filantropische initiatieven via Toast for a Cause. Al bijna drie eeuwen lang is Moët & Chandon de champagne bij uitstek om belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis en persoonlijke vieringen te markeren, waarbij elke toost wordt versterkt met de vonk van het bruisen.