Morning is klaar om Europa te veroveren: ultieme koffiecapsulemachine

Morning is speciaal ontwikkeld voor thuisbarista’s. De ultieme capsulemachine legt de brug tussen baristakwaliteit en capsulekoffie. Diverse intelligente functies stellen je in staat om het perfecte kopje koffie te zetten, afgestemd op verschillende koffiesoorten van lokale branderijen over de hele wereld. Met een lancering in hun pop-upwinkel in Amsterdam is het bedrijf nu klaar om te brouwen met koffieliefhebbers in de Benelux.

Oprichter Leon Foo, een veteraan in de koffie-industrie, heeft zich sinds 2009 ingezet voor speciale koffie in Singapore en Maleisië. Leon’s tientallen jaren ervaring in koffie is in de loop der jaren bewezen, waarbij hij PPP Coffee heeft opgericht en Chye Seng Huat Hardware heeft opgezet, een icoon in het lokale cafélandschap. Het enige wat miste was een koffiemachine waarmee je koffie kon zetten met dezelfde kwaliteit als professionele apparatuur, maar dan met capsules. Vanaf dit moment werd het idee van Morning geboren. De Morning-machine wordt bediend via de Morning mobiele app, waarmee je de druk, temperatuur en hoeveelheid output naar wens kunt aanpassen. Koffieliefhebbers kunnen nu thuis baristakwaliteit koffie creëren en unieke recepten gebruiken van koffiebranders van over de hele wereld. Leon Foo, medeoprichter en CEO van Morning: “Met Morning kun je de wereld van koffie proeven”.

Smart koffiemachine: het beste uit elk kopje halen

De Morning-machine werd gelanceerd in 2020 en bleek direct een enorm succes te zijn onder koffiedrinkers over de hele wereld. De machine is uitgerust met slimme functies die thuis brouwen eenvoudig maken. De brouwparameters kunnen worden gecontroleerd via de Morning-machine (via handmatig brouwen) of via de Morning mobiele app, waarbij je de outputhoeveelheid, brouwtemperatuur en de drukprofielen kunt aanpassen. Alle functies die reguliere capsulemachines niet hebben – en dure high-end machines wel – wat Morning uniek in zijn soort maakt. “Elke koffieboon en elk recept heeft een ander brouwproces. Met de Morning-machine kun je de verschillende instellingen optimaliseren en de perfecte koffie creëren”, aldus Foo. De machine is verbonden via Wi-Fi, zodat je altijd kunt genieten van de nieuwste software-updates. Het gestroomlijnde en compacte ontwerp van de machine werd bovendien geprezen met een Red Dot Product Design Award.

Creëer recepten van barista-kwaliteit

Je kunt 10 standaardrecepten bereiden – die al zijn voorgeprogrammeerd op de Morning-machine – waaronder de kenmerkende espresso “Bloom & Brew”, grote koffies, gefilterde koffies en zelfs “Kyoto Style Slow Drip”. De Internet of Things-geactiveerde machine werkt samen met de mobiele Morning-applicatie, waardoor gebruikers toegang hebben tot een bibliotheek met recepten ontwikkeld door partnerbranderijen.

De aanpasbare technologische functies van de Morning-machine geven koffieliefhebbers volledige controle over hun creatie, met de mogelijkheid om hun eigen recepten aan te passen via de Morning mobiele app. Naast koffiecapsules kunnen gebruikers recepten instellen voor verschillende drankformaten, waaronder theecapsules, wegwerpbare druppelzakken en matcha-capsules.

Koffieliefhebbers kunnen speciale capsules kopen van koffiebranders over de hele wereld op de Morning Marketplace. “We openen meer deuren dan ooit tevoren en bouwen iets buiten koffie. Door koffieliefhebbers te verbinden met koffiebranders van wereldklasse, promoot Morning gemeenschappen met een gedeelde liefde voor koffie en leren”, zegt Leon Foo.

Ontdek koffies uit Azië en Australië, evenals tal van Europese branderijen zoals His Majesty the Coffee (Italië), 19grams (Duitsland), Standout Coffee (Zweden), doubleshot (Tsjechië), Original Coffee (Denemarken), Wolstton Coffee (Spanje), Kiss the Hippo (VK), Cloud Picker (Ierland) en vele anderen.

“We houden van samenwerken met lokale microkoffiebranders. Zo kun je bijvoorbeeld capsules vinden van Caffènation, een ambachtelijke koffiebranderij gevestigd in België met 4 koffiebars. Of wat dacht je van het genieten van een vers kopje koffie van de bekende Berlijnse branderij, The Barn, bij je thuis?”

De Morning Machine is te koop in de pop-up store op de Vijzelgracht 7, 1017 HM in Amsterdam en online via drinkmorning.nl. Verkrijgbaar in zowel zwart als wit en is 520 euro. De pop-up store is open tot 15 december en toegankelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Capsules op de Morning Marktetplace variëren tussen 8 euro voor dagelijks gebruik en 23 euro voor zeldzame aanbiedingen.