Motel One Bonn – Beethoven

Het eerste Motel One hotel in Bonn, gelegen aan de oever van de Rijn, klinkt u als muziek in de oren en niet alleen omdat u direct naast de opera van Bonn verblijft. Dit designhotel in de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven neemt muziek op in zijn uiterlijk.

De ongelooflijke componist en naamgenoot van het Motel One Bonn-Beethoven begeleidt u van het ontbijt tot en met de borrel na het werk. Zijn kamermuziek, pianostukken en symfonieën kenmerken zich in het interieur, en de lobby en de bar zijn thematisch georiënteerd op zijn wereldberoemde Ode aan de Vreugde, die wordt gevisualiseerd in een groots opgezet kunstwerk van de Keulse schilder en videokunstenaar Gudrun Barenbrock. Lichte designdetails zoals trompetvormige lampen en abstracte wandontwerpen die doen denken aan een concertpubliek vormen de perfecte finishing touch voor het hotel in Bonn. Ook zijn er luisterstations waar u kunt genieten van het eigen Beethovenkanaal van het hotel en de genialiteit van de muzikant met uw eigen oren kunt ervaren.

Het designhotel in Bonn is de perfecte locatie voor liefhebbers van klassieke muziek, direct bij de Bonnse Opera en het Beethovenhuis, terwijl de Bonn Minster, het Electoral palace en talrijke musea te voet bereikbaar zijn voor cultuurliefhebbers. Maak een reis door de tijd terug naar de tijd toen Bonn de hoofdstad van Duitsland was: bezoek de nabijgelegen kanseliersbungalow om in de voetsporen van Konrad Adenauer en zijn tijdgenoten te treden en de politieke geschiedenis van Duitsland te herbeleven. Zakelijke reizigers profiteren van de uitstekende verbindingen met het centraal station van Bonn, het beursterrein in Keulen en de luchthaven. Als u wilt genieten van het buitenleven, zijn de oevers van de Rijn en het recreatiepark Rheinaue ideaal voor een ontspannen wandeling.