Motel One Essen; interpreteert jaren 50 op moderne manier

Motel One Essen is gevestigd in een monumentaal pand uit de jaren ’50 direct aan de Kennedyplatz, in het hart van Essen. Het ligt dus meer dan voor de hand dat de renovatie zich liet inspireren door de thema’s, kleuren en vormen van de jaren ’50. Geometrische patronen, delicate pasteltinten, gebogen vormen en designklassiekers laten de jaren van het economische wonder weer tot leven komen en zetten toch moderne accenten.

Ruimteverdelers, die doen denken aan rekkensystemen uit de jaren ’50, maken de ruime lobby tot een unieke zone en creĆ«ren zo stillere werkruimtes. Gasten worden begroet door originele zwart-wit foto’s uit de jaren vijftig van de stad Essen en haar inwoners, het werk van fotograaf Horst Lang. Het ontwerp van de muur wordt aangevuld met het verlichte opschrift “Als der Pott noch kochte”, dat herinnert aan de grote dagen van de kolenmijnen. Onmiddellijk ernaast staat een grote grafische voorstelling van beroemde acteurs uit de jaren ’50, die rechtstreeks verband houden met de beroemde bioscoop “Lichtburg” en de Grugahalle Essen.

Ook het “Wonder van Bern”, het wereldkampioenschap voetbal van 1954, en dus ook de in Essen geboren doelman Helmut Rahn, nemen hun intrek in de One Lounge als het bepalende evenement. Tot slot doet de barruimte denken aan de glamoureuze cocktailparty’s van de jaren ’50. Maar liefst 60 goudkleurige plafondlampen boven de bar en de achterwand van de bar, gemaakt door de kunstenares Kristina Kanders met de typische silhouetten van die tijd, evenals haar drie collages van groot formaat, dompelen de gasten onder in de jaren ’50 terwijl ze genieten van hun cocktails in een perfecte ambiance. Het gevarieerde lounge- en zitmeubilair is present in pastelroze, delicaat blauw, turquoise of mosterd en is aangevuld met originelen als niertafels en de opvallende Egg Chair van Arne Jacobsen.

Motel One Essen I Kennedyplatz 3 I 45127 Essen