Motel One nieuw in Bonn

Het Motel One Bonn Central Station maakt duurzaamheid en klimaatbescherming tastbaar. Een stad met vele gezichten: als voormalige hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland en de geboorteplaats van Beethoven gaan cultuur en politiek in Bonn op een zinvolle manier in elkaar over. Daarnaast is de stad aan de Rijn ook een centrale plek voor de thema’s klimaatbescherming en duurzaamheid. Want als een van de VN-locaties werden daar de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling aangenomen, een globaal plan om duurzame vrede en welvaart te bevorderen en onze planeet te beschermen. Het ontwerp van het nieuwe Motel One Bonn-Hauptbahnhof staat ook in het teken van deze belangrijke thema’s en doelstellingen, terwijl het tegelijkertijd de nadruk legt op de schoonheid van de planeet. Voor Motel One het tweede hotel op de locatie Bonn. Het ligt direct aan het hoofdstation en dus zeer centraal in Bonn. Het hotel heeft 235 kamers, die kunnen worden geboekt vanaf 69 euro per nacht.

“Helaas openen we nu ons tweede Motel One in Bonn in lockdown en zullen we in de komende weken weinig gasten kunnen verwelkomen. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we volgend jaar, of uiterlijk in de tweede helft van het jaar, veel gasten kunnen inspireren met ons nieuwe huis en ook hun aandacht kunnen vestigen op de zeer belangrijke kwestie van duurzaamheid en de 17 ontwikkelingsdoelen van de VN”, zegt Daniel Müller, Co-CEO van Motel One.

De wereld in beeld: Motel One richt zich op duurzaam ontwerp

Het interieurontwerp wordt bepaald door de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de VN, die alle gasten op grote, kleurrijke borden direct bij de ingang verwelkomen. Ze zijn gedrukt op gerecycled materiaal en vestigen de aandacht op deze doelen, die wereldwijd zo belangrijk zijn, op een kleurrijke manier. Natuurlijke en duurzame materialen en meubels kenmerken het interieur – waaronder hanglampen van PET-flessen of gerecycled karton en tapijten van geweven afval. De receptie en de bar gaan in elkaar over een toonbank van gerecycled afvalhout. De blauwe tinten van de achterwand doen denken aan de eindeloze diepten van de oceanen en een driedimensionale lichtinstallatie ervoor neemt de vorm aan van een golf. Warme aardetinten ontmoeten het natuurlijke groen van een verscheidenheid aan echte planten. Leren banken, hoogwaardige fauteuils en houten tafels in combinatie met vele wereldbollen en spannende boeken zorgen voor een gezellige huiskamersfeer. Veel van de gebruikte producten vertellen duurzame verhalen, zoals de productie van de lampen van Ay Illuminate. Deze zijn, geïnspireerd door de natuur, opgewerkt uit afvalproducten in fabrieken in Afrika, Europa en Azië.

One Planet, One Future: Duurzaam leven bij Motel One

Het thema duurzaamheid is niet alleen het ontwerp van Motel One. De Budget Design hotelgroep heeft er jarenlang voor gezorgd dat het zijn missie was om bij te dragen aan een duurzame verbetering van de wereld door middel van zijn ondernemersactiviteiten. Of het nu gaat om groene stroom, regionale producten in biologische en fairtrade kwaliteit, verpakkingen en afvalvermindering of gecertificeerde groene gebouwen:

De duurzaamheidsstrategie omvat een breed scala aan maatregelen om de planeet te beschermen en houdt rekening met zowel het milieu en de maatschappij als met de eigen medewerkers. Motel One zet zich niet alleen in voor een zorgvuldig gebruik van belangrijke middelen, maar werkt ook samen met lokale detailhandelaren en dienstverleners – dit bespaart transportroutes en komt de klimaatbescherming ten goede.

De kamers: Inrichting volgens de hoogste normen

Het thema wordt voortgezet in de 235 kamers van het hotel. De kamers zijn uitgerust met comfortabele boxspringbedden, beddengoed van 100 procent Egyptisch katoen en een selectie van kussens – alles voor een rustgevende nachtrust. De moderne badkamers, met granieten en glazen oppervlakken, geven het gevoel van een mini-spa en zijn uitgerust met een inloop-regendouche, make-up spiegel, verkwikkende bio-douchegel, die verder 100% vrij is van microplastic, en luxueuze handdoeken. Een grote 43″-LG Smart TV, exclusieve Tolomeo lampen van Artemide, ruimtebesparende kasten en een werkplek met een comfortabele lederen fauteuil van Freifrau maken het interieur compleet.