Motel One opent 52ste Europese vestiging in hanzestad Bremen

254 kamers, design, scheepvaart en Outdoor Lounge vlakbij Wezerpromenade. Na eerdere openingen in Edinburgh, Brussel, Frankfurt, Keulen en Leipzig, is ook het zesde nieuwe hotel van Motel One van 2014 een feit. Per 30 september is de eerste Motel One-vestiging in de Duitse stad Bremen geopend. Het hotel telt 254 kamers. Motel One heeft de filosofie “Great design for little money” en richt zich op stedentrippers en zakenreizigers die op zoek zijn naar een centraal gelegen hotel met design en kwaliteit voor een scherpe prijs. Later dit jaar staan nieuwe vestigingen in Berlijn, Wenen en Londen gepland. In totaal telt het snelgroeiende Motel One nu 52 hotels in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en België.

Motel One Bremen ligt midden in het historische stadscentrum aan de Am Brill 10. Op een paar minuten loopafstand vind je de bekende Wezerpromenade ‘Schlachte’. Motel One speelt de lounge van elk hotel in op de karakteristieken van de bestemming met een thematische inrichting. In de “One Lounge” van Motel One Bremen wordt ingehaakt op de historie van de stad: Bremen als Hanzestad en de scheepvaart staan centraal. Dit is onder meer terug te vinden op de handgeschilderde tegels achter de bar en de zeekaarten aan de muur. De loungebanken en lampen zijn afkomstig van de Italiaanse designer Gervasoni. Achter de receptie zijn elementen terug te vinden van het gebroeders Grimm-sprookje ‘De Bremer Stadsmuzikanten’. Naast een One Lounge binnen, kent het hotel ook een Outdoor Lounge. Het hotel telt 254 kamers. Je betaalt vanaf €69,- per nacht voor een eenpersoonskamer en vanaf €79,- per nacht voor een tweepersoonskamer. Een vers ontbijt kost €7,50 per persoon.

In 2015 staan hotelopeningen in nieuwe landen als Nederland op de agenda. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2015 het eerste Motel One Hotel in Amsterdam geopend tegenover congrescentrum RAI op de Amsterdamse Zuidas. In de bestaande Motel One bestemmingen worden ook nieuwe hotels geopend: Verenigd koninkrijk (Manchester en Glasgow), Duitsland (Berlijn), Oostenrijk (Wenen) en Spanje (Barcelona).