Motel One Warschau – Chopin

Op zoek naar een geweldige plek om in de Poolse hoofdstad Warschau te verblijven? Motel One Warschau, is een betaalbaar designhotel gelegen tegenover het historische Fryderyk Chopin Museum en Chopin Instituut, en verwelkomt u met een op muziek geïnspireerd interieur.

Frédéric Chopin, geboren in 1810 in een dorp aan de rand van Warschau, bracht hier de eerste 20 jaar van zijn leven door. Als u voor het eerst in het hotel komt, wordt u begroet door de Poolse componist zelf. Een groot kunstwerk met de afbeelding van Chopin, gemaakt door kunstenaar Mariusz Libel, siert de muur achter de receptie – begeleid door muzieknoten en scènes uit de stad. In de lobby en in de One Lounge vindt u tafels van Baxter met de bladmuziek van de componist. Theoretisch zou je dus een aantal van zijn beste werken rechtstreeks vanaf de hoteltafels kunnen spelen. Praktisch gezien is het echter het beste om uw spannende dag hier te beginnen met het ontbijt. Kijk maar eens naar de achterwand van de bar, met zijn hoogglanzende afwerking en diepzwarte kleur doet hij denken aan de elegante afwerking van een vleugelpiano, aangevuld met gouden details. En de hoge noot van uw verblijf in Motel One Warschau? Heerlijk comfortabele boxspringbedden die u uitnodigen om te genieten van een luxueuze ligplaats.

De toplocatie ten zuiden van de rivier de Vistula maakt dit betaalbare hotel tot de perfecte uitvalsbasis om de talloze restaurants en bezienswaardigheden van Warschau te ontdekken. Het 16e-eeuwse Koninklijk Kasteel in het centrum van Warschau is een bezoek meer dan waard – het was vroeger de officiële residentie van de Poolse monarchie. Nadat de oude binnenstad van Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog werd verwoest en vervolgens weer werd opgebouwd, werd het Koninklijk Kasteel van Warschau een UNSECO-werelderfgoedplaats. En het imposante 237 meter hoge Paleis van Cultuur en Wetenschap, een echt herkenningspunt van de stad, ligt op slechts een steenworp afstand van het hotel. De Saksische Tuin of het Lazienki Park zijn perfect voor een ontspannende wandeling in de frisse lucht. Heeft u zin om een beetje te gaan winkelen? Maak dan een wandeling door Nowy Swiat, de elegante winkelstraat van Warschau, die ook deel uitmaakt van de Koninklijke Route van het Koninklijk Kasteel van Warschau naar het paleis van Wilanów. Het paleismuseum van Wilanów – bij velen bekend als het Poolse Versailles – is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Hoog tijd dus dat u Warschau toevoegt aan uw top 10 van reisbestemmingen! Na zdrowie!