Mr.Pandabar opent Mr.PandaArtBar Knokke

Enkele maanden geleden kreeg Knokke er een illustere nieuwe bewoner bij: niemand minder dan de mysterieuze Mr. P. Fitzgerald, auteur van absolute meesterwerken als The Giant Greatsby en This Side of P. Als jonge panda werd Mr. P. jaren geleden wakker gemaakt door het geluid van een live band die in een nabije club indruk aan het maken was. Hij sleept zich uit bed, bezocht het optreden, en liet zich inspireren om als muziekliefhebber de wereld rond te trekken. Tijdens zijn reizen werd hij een echte wijnkenner en gastronoom, en die kennis heeft hij nu naar Knokke gebracht om er zijn eerste Mr.PandaBar uit de grond te stampen aan de wereldvermaarde Lippenslaan, op het Alfred Verweeplein.

Mr.PandaBar maakt deel uit van een groter geheel, Mr.PandaWorld. Buiten Mr.PandaBar zelf, zijn dat: Mr.PandaInvites, Mr.PandaFest en Mr.PandaBeach. Mr.Panda presenteert op 12 september niet alleen zijn maandelijkse brunch, maar opent ook zijn Mr.PandaArtBar. Vanaf die dag zijn er immers van bij de opening tot de sluiting tal van kunstwerken te bewonderen in de bar. Het kan haast niet passender zijn, want voor het interieur heeft Mr. P. Fitzgerald zich laten inspireren door de jaren twintig tot veertig en de Amerikaanse drooglegging. Een prachtig decor om de allermooiste kunst in te presenteren, dus!

Mr.PandaArtBar

Elke 2 maanden zal Mr.PandaArtBar in samenwerking met de internationaal gerenommeerde kunstliefhebber en entrepreneur annex skatefenomeen Jeremy Kessler voor een tweemaandelijkse toestroom van artiesten zorgen die hun werk in Mr.PandaBar zelf mogen exposeren… en de eerste paar namen maken al meteen duidelijk dat het hen menens is! Volgend jaar opent Jeremy overigens een eigen kunstgalerij in Marbella – een opmerkelijke demarche die vast en zeker de nodige (media-)aandacht zal genereren.

Nicolas Van Damme

Het is altijd mooi als iemand niet probeert te teren op zijn naam en dat is voor Nicolas Van Damme, een van de zoons van de bekendste Belgische acteur aller tijden, actiester Jean-Claude ‘the Muscles from Brussels’ Van Damme, zeker het geval. Nicolas (of ‘Nic’ voor de vrienden) heeft doorheen de jaren immers succesvol aan zijn eigen weg getimmerd. Deze kunstenaar pur sang maakte zijn debuut als graffiti-artiest op de straten van Oregon, maar zette al snel zijn carrière verder in Los Angeles. ’s Mans markantste wapenfeit tot nu toe was echter een expositie in het luxueuze Meridian Hotel te Hong Kong, waar zijn door popart geïnspireerde schilderijen en beeldhouwwerken, die ook een toetsje van de typisch cartoonstijl van de jaren dertig met zich meedragen, enorm gesmaakt werden. Nicolas neemt zijn samenwerking met Mr.PandaBar serieus en heeft zelfs een kunstwerk ontwikkeld rond Mr.Panda zelf. Dat zullen we voor het eerst onthullen op 12 september – wees er dus zeker bij!

Raphaël Vanderhaegen : Van de kleurrijke Raphaël Vanderhaegen van Xpose Art wordt wel eens gezegd dat zijn door popart, streetart en graffiti beïnvloede schilderijen een weerspiegeling zijn van zijn persoonlijkheid. In tegenstelling tot de meeste andere artiesten binnen het genre, gebruikt hij echter enkel een penseel om populair figuren als Bugs Bunny en Pop-Eye op canvas tot leven te brengen, vaak mét bijhorende teksten.

Mr.PandaBrunch

Mr.P. Fitzgerald is een echte levensgenieter die tijdens zijn wereldreizen het allerbeste van drankjes en bereidingen die hij onderweg heeft leren kennen heeft meegenomen naar Knokke. De Mr.PandaBrunch op 12 september is een evenement dat elke tweede zondag van de maand zal gepresenteerd worden. Daarbij wilt hij verrassend uit de hoek komen met fantastische hapjes en een uitgekiende drankselectie. De brunch zal beginnen met bubbels, waarna gasten kunnen kiezen uit vers brood en ‘pastries’, salades en andere lekkernijen, de eigen sushi van Mr.Panda en chocolade van niemand minder dan meester-chocolatier Olivier Van Nueten.

Mr.PandaGastroBar

Op 13 september, exact een dag na onze Mr.PandaBrunch, zal ook de menukaart van Mr.PandaGastroBar worden gelanceerd. Er zal een food-kaart worden gepresenteerd waarop de populairste gerechtjes van Knokke prijken, zoals toast gerookte zalm, toast kannibaal, garnaalkroketten en de wereldberoemde vissoep met rouille die zo typerend is voor de kuststad.

Mr.PandaBar – Alfred Verweeplein 22 – 8300 Knokke-Heist