MSC-Cruises: nieuw winterprogramma 20-21

  • Schepen varen in alle regio’s waar MSC Cruises traditioneel actief is – • Vanaf vandaag geüpdatete vaarroutes stapsgewijs beschikbaar op msccruises.be en via onze partners – • MSC verlengt stopzetting van activiteiten vanuit de USA tot en met 15 september 2020

MSC Cruises bevestigde de volledige details van het Winter 2020/2021-seizoen dat loopt van 31 oktober 2020 tot en met maart 2021, met meer dan 90 verschillende routes in het Caribisch gebied, de Middellandse Zee, de Emiraten, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Dit programma omvat vaarroutes die variëren van 2 tot 24 nachten, en de derde MSC World Cruise die in januari 2021 vertrekt alsook een uitgebreid Grand Voyages programma.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, merkte op: “We hebben ons volledige winterseizoen 2020/2021 vanaf eind oktober herzien en bijgewerkt en we zijn verheugd nu de volledige details te bevestigen. Met ons programma bieden we cruises aan in alle regio’s van de wereld waar we traditioneel actief zijn en hoewel er enkele updates zijn t.o.v. het oorspronkelijke geplande programma van de vloot voor specifieke schepen, kunnen we de meeste vaarroutes nog steeds aanbieden zodat iedereen van zijn of haar geboekte cruise kan genieten.”

De aankondiging van vandaag volgt op de recente bevestiging van het bedrijf dat de volledige MSC Cruises-vloot, inclusief de 2 nieuwe schepen die nu in aanbouw zijn, vanaf maart 2021 operationeel zal zijn voor het zomerseizoen 2021.

Bovendien bevestigde MSC Cruises vandaag de verdere verlenging van de stopzetting van de activiteiten van haar schepen die vanuit Amerikaanse havens in het Caribisch gebied opereren tot en met 15 september 2020. De aankondiging heeft gevolgen voor twee schepen – MSC Seaside en MSC Armonia – die eerder zouden varen in de regio gedurende deze periode. Gasten die getroffen zijn door de geannuleerde cruises, ontvangen een voucher, waar ze de mogelijkheid hebben om het volledige bedrag dat voor hun geannuleerde cruise is betaald, over te zetten naar een toekomstige cruise naar keuze – op elk schip, voor elke vaarroute- – tot en met 31 december 2021. Ondertussen heeft MSC Cruises voor het zomerseizoen 2020 eerder de tijdelijke stopzetting van haar huidige scheepsoperatie tot en met 31 juli aangekondigd in de andere regio’s waar de MSC actief is.

In samenhang met de aankondiging van vandaag heeft MSC Cruises ook onthuld dat een nieuw en verrijkt, alomvattend gezondheids- en veiligheidsprotocol in ontwikkeling is in samenwerking met relevante gezondheidsinstanties en met support van externe medische experts. Dit protocol heeft betrekking op alle aspecten van de cruise, van de boekingsfase tot de ontscheping en de terugkeer naar huis. Het omvat ook alle aspecten van het leven aan boord en de voorzorgsmaatregelen zullen de gezondheid en het welzijn van gasten en bemanning garanderen, waaronder verbeterde sanitaire maatregelen, richtlijnen voor het leven aan boord en verbeterde medische voorzieningen en gezondheidsonderzoeken voor gasten en bemanning. De volledige details van deze nieuwe preventieve gezondheids- en veiligheidsmaatregelen worden binnenkort bekendgemaakt.