MSC Cruises viert ‘float-out’ van MSC Grandiosa

Cruiseschip zal midden november 2019 voor de eerste keer afvaren vanuit Genua. Cruiserederij MSC Cruises (in Zwitserland gevestigd en marktleider in Europa, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en de Golf) vierde samen met Chantiers de l’Atlantique op de scheepswerf in Saint-Nazaire in Frankrijk, de ‘float out’ van de MSC Grandiosa.

De ‘float out’ is een mijlpaal in de bouw van een schip: het droogdok wordt gevuld met water waarna het schip wordt verplaatst naar een dok in het water en de laatste bouwfase ingaat. MSC Grandiosa wordt het derde Meraviglia-schip in de MSC Cruises-vloot, en het eerste van drie Meraviglia-Plus-schepen met grotere tonnage en gastcapaciteit dan de andere Meraviglia-schepen, MSC Meraviglia en MSC Bellissima. MSC Grandiosa zal ook kunnen uitpakken met een nog grotere promenade in mediterrane stijl, het typische handelsmerk van de generatieschepen van Meraviglia én het sociale hart van het schip. Deze prijswinnende promenade zal de gasten verrassen met tal van voorstellingen, waaronder flashmobs, themafeesten en beklijvende projecties op een nog groter Sky-ledscherm (98,5 meter lang).

Net als de andere schepen uit de Meraviglia-klasse, zal MSC Grandiosa ook twee gloednieuwe én exclusieve shows van Cirque du Soleil at Sea brengen. Na de lancering van MSC Bellissima in februari 2018, zal MSC Grandiosa trouwens het tweede schip van MSC Cruises worden met ZOE aan boord. Deze digitale persoonlijke assistente is niet alleen nieuw binnen MSC for Me, maar ook een primeur voor de cruisesector. ZOE kan cruisegasten heel eenvoudig informatie aanreiken die traditioneel wordt verstrekt aan de Guest Relations-desk. De oplevering van MSC Grandiosa staat gepland voor 31 oktober. Op 16 november 2019 starten de afvaarten vanuit Genua, Italië. De boekingen voor MSC Grandiosa zijn al geopend.

MSC Cruises is ‘s werelds grootste privécruiserederij en de nummer één in Europa en Zuid-Amerika. Als innovator in de cruisewereld is de maatschappij een van de jongste in de sector. Gedurende de eerste tien jaar van haar bestaan kende ze een groei van 800% en bouwde ze stap voor stap haar internationale faam uit.

De vloot van MSC Cruises bestaat momenteel uit 15 ultramoderne, zeer innovatieve schepen met een bijzonder elegant design die de klanten een ongeëvenaarde vakantie-ervaring garanderen, met een heerlijke, authentieke keuken, een bekroond ontspanningsaanbod, een comfortabele accommodatie en relaxen in alle toonaarden, dankzij een onberispelijke service en expertise.

Een investeringsplan van 13,6 miljard euro getuigt bovendien van een nooit eerder geziene ambitie en moet de vloot tegen 2026 op 29 megacruiseschepen brengen. Momenteel heeft MSC Cruises zes nieuwe scheepsklassen. Het zijn stuk voor stuk prototypen van mariene architectuur en design.

MSC Cruises voelt een diepe verantwoordelijkheid tegenover de fysieke en menselijke wereld waarbinnen het actief is. De onderneming legt het grootst mogelijke respect aan de dag voor de oceanen van de wereld en blijft onverminderd streven naar vernieuwende manieren om de ecologische impact van zijn cruises te verminderen.

De vakantiecruises van MSC Cruises worden wereldwijd verkocht via een distributienetwerk in 70 landen. De onderneming heeft wereldwijd 23.500 mensen in dienst, op haar schepen en aan wal en maakt deel uit van de Groep MSC, een consortium van de grote namen in logistiek en transport.