Na beren nu ook kunst spotten bij de buren!

We mogen dan wel terug uit ons kot. Toch is de staycation meer dan ooit in opmars en blijven we met z’n allen meer in eigen land. We zoeken naar leuke plekjes in eigen land en krijgen steeds meer appreciatie voor de eigen buurt.

De lockdown maakte de creatieve mens vaak nog creatiever. Zo zagen we tal van initiatieven als paddenstoelen uit de grond rijzen. Online voorleessessies voor de kleinsten, e-piritieven met vrienden, house party’s, dansen in je kot met dj’s vanuit hun kot, je haar knippen met instructies van de kapper en ga zo maar door.

Ook de cultuur -en kunstminnende mens kan zijn hart ophalen. In plaats van naar concerten of theater te gaan, krijgen we huisconcerten of huistoneel via ons beeldscherm. Maar soms willen we even weg van ons beeldscherm en wel live kunst zien. Wel dat kan nog steeds op je dagelijkse wandelingen of verder omzwervingen!

Na de berenzoektocht, kan je in nu ook genieten van kunst in je buurt. Om Covid-19 te helpen verslaan, organiseren 19 fotografen namelijk fototentoonstellingen rondom hun huis. In eerste instantie om de dagelijkse wandelingen van buurtbewoners aangenamer te maken of als uitstap door ons mooi Belgenland. Zo worden onze straten één grote fototentoonstelling.

Reis via een documentaire van de ramp in Tjernobyl naar Holi, festival van de kleur, liefde en hoop in ‘Incredible India’. Om via knappe portretreeksen die vorig jaar nog in het internationaal fotofestival ‘Lens op de Mens’ in Pelt te bewonderen waren naar prachtige landschapsbeelden in binnen -en buitenland. Doe er nog wat pakkende wildlifebeelden en abstracte architectuur en kunstfoto’s bovenop en je hebt een ongelofelijke veelzijdigheid en mix van verschillende vaardigheden van onze beroepsfotografen.

Benieuwd waar je deze mooie tentoonstellingen juist kan zien zijn en of er ook in je buurt zijn? Ze maakten zelf een interactieve storymap zodat je in een kaart een weergave hebt van de plek, de fotograaf, het thema en enkele foto’s.

Ontdek ze allemaal via de https://www.coronafotografie.be/huisexpos/