Nederlandse airline Fly Caribbean Direct start media 2020 met vluchten

Vanaf medio 2020 gaat de nieuwe Nederlandse airline Fly Caribbean Direct (FLY-CD) vluchten uitvoeren tussen Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De luchtvaartmaatschappij, die onder Nederlandse vergunning opereert, biedt met een dagelijks schema vakantievluchten aan die vooral via touroperator pakketten zullen worden verkocht.

Het initiatief van FLY-CD komt uit de koker van Stephan Huisman die al meer dan 10 jaar ondernemer is binnen de reisbranche. In Zuid-Amerika werkt hij samen met een ervaren team van managers uit de luchtvaartwereld en lokaal krijgt hij support van de grootste touroperators. FLY-CD gaat vluchten uitvoeren met twee geleasede Airbus A320 toestellen.

“Ik ben erg blij aan te kunnen kondigen dat FLY-CD halverwege 2020 met vluchten gaat starten. We zien veel potentieel voor vakantievluchten tussen Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Dat wordt ondersteund door onze lokale partners, de touroperators, die stoelen bij ons inkopen om zo pakketreizen naar de diverse bestemmingen te gaan aanbieden”, aldus Stephan Huisman, Co-Founder Fly Caribbean Direct.

Bestemmingen

Medio 2020 wordt in Zuid-Amerika gevlogen vanuit de steden Buenos Aires en Cordoba (Argentinië) en Sao Paolo en Brasilia (Brazilië). Bestemmingen in het Caribisch gebied zijn Aruba, Bonaire, Punta Cana (Dominicaanse Republiek), Cancun (Mexico) en Havana (Cuba). Het is de bedoeling daarna op korte termijn ook St. Maarten en Orlando en Miami in Florida (USA) toe te voegen.

Economische impact

Voor het Nederlandse eiland Bonaire, dat grotendeels draait op het toerisme, geeft de start van Fly Caribbean Direct een boost aan de lokale economie. Er worden banen in de toerismesector gecreëerd en er ontstaan nieuwe luchtvaartverbindingen en cargo mogelijkheden. De twee Airbus toestellen worden op Flamingo Airport Bonaire gestationeerd. www.fly-cd.com