Newplacestobe.com bundelt beste adresjes in één boek

De populaire hotspotwebsite www.newplacestobe.com gaat met dit boek voor het eerst offline. Het is dé gids voor wie graag de platgetreden paden verlaat om unieke, hippe en nieuwe adresjes in België te ontdekken. Wie het boek in huis haalt, is even zoet: je vindt er maar liefst 100 hotspots to eat, drink and sleep – steeds met bondige beschrijving en inspirerende foto’s. De klassieke vraag “waar naar toe?” blijft kortom nooit meer onbeantwoord!

De 100 Belgische hotspots in het boek werden zorgvuldig uitgekozen door de onafhankelijke redactieleden van www.newplacestobe.com. Op een objectieve manier gingen ze op zoek in elke stad naar de nieuwste én beste adresjes. Ook de tientallen tips die de redactie wekelijks ontvangt, werden zeer grondig bekeken.

“Antwerpen is het mekka van de koffiebars, ook in Gent groeit het horeca-aanbod als een kool en laten we onze hoofdstad niet vergeten: de couleur locale verrast er je werkelijk àltijd,” zegt Eline VandeGehuchte, hoofdredactrice van de hotspotwebsite. “Ook in Limburg, Brugge, Kortrijk en de kuststeden ontdekken we steeds meer places to be én verborgen parels. Het is zeer handig dat onze trouwe volgers ons ook op de hoogte houden van al die nieuwigheden in hun favoriete stad!”

Visuele wandeling

Bij elk adres krijg je een bondige beschrijving die meteen duidelijk maakt waar de hotspot in kwestie in uitblinkt: de uitzonderlijkheid van het concept, het unieke interieur of de kwaliteit van service en food. Alle teksten zijn voorzien van foto’s die de creatieve en vaak unieke interieurs alle eer aandoen. Ze gunnen je een blik in de zaak, je stapt er als het ware al eens binnen.

“Newplacestobe wil niet enkel informeren, maar ook inspireren,” zegt redactielid en foodie Deborah Dekrem. “Ons boek is bijna een visuele wandeling door het horecalandschap van België. Je gaat niet uitsluitend naar een restaurant voor het lekkere eten, de look and feel van een zaak zorgen vaak voor de juiste sfeer. Dat brengen wij in beeld.”

Méér dan hotspots

Naast hotspots en uitgebreid beeldmateriaal vind je in de gids ook enkele interviews en artikels terug. Zo geeft Balls and Glory-oprichter Wim Ballieu prijs waar hij gaat eten én zijn eigen ingrediënten haalt. Hannah Van Ongevalle, één van ’s werelds beste bartenders, vertelt dan weer over haar ‘mooiste job ter wereld’ en geeft haar kijk op de gin-hype. “De eigenaars van een zaak geven ons vaak wat inside-information mee,” verklapt Eline. “Die delen we natuurlijk ook met onze lezers. Het is, tussen de hotspots door, een leuke afwisseling voor de meerwaardezoeker.”

Het New Places To Be-boek is tweetalig – Nederlands én Engels – en op die manier ook voor toeristen de ultieme papieren leidraad doorheen Vlaanderen.

Een speakeasy bar op een geheime locatie, een koffiebar met aanpalende microbranderij, een fietsbar waar je geniet van een frisse lunch of één van de 97 andere originele plekken: in het New Places To Be-boek vind je een adres voor elke gelegenheid, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.