NH hotel group geprezen om haar duurzame strategie

  • Met een score van A- is de groep toonaangevend geworden op het gebied van duurzaamheidskwesties in de Spaanse hotelsector. – •NH scoorde hoger dan het Europese en internationale gemiddelde (B-). – •Sinds de invoering van het eerste strategische duurzaamheidsplan is de CO2-voetafdruk van de groep per kamer met 67% afgenomen.

De wereldwijde duurzaamheidsstrategie van NH Hotel Group is door de internationale organisatie CDP erkend. De groep kreeg in het jaarrapport van de organisatie een score van A- en is daarmee de verantwoordelijkste speler in de Spaanse hotelbranche. Het CDP noemt de hotelketen een entiteit die duurzame economische ontwikkeling en de strijd tegen klimaatverandering hoog in het vaandel heeft staan. Volgens de resultaten die onlangs door het CDP zijn gepubliceerd hoort NH Hotel Group ook tot de vijftien meest toonaangevende Spaanse bedrijven wat betreft wereldwijde initiatieven voor duurzaamheid.

Deze score (die steeds beter werd in eerdere verslagen) bevestigt wederom de pioniersbenadering van NH Hotel Group om duurzaamheid tot speerpunt van haar bedrijfsstrategie te maken. Duurzaamheid is al ruim tien jaar de katalysator voor groepsbrede waardevermeerdering. De klimaatveranderingsscore van A- van het CDP ligt boven het Europese regionale en het wereldwijde gemiddelde (beide B-).

Rufino Pérez, Chief Operations Officer van NH Hotel Group: “Belangrijke uitgangspunten van de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf waren de invoering van innovatieve oplossingen en de ontwikkeling van doelgerichte eco-efficiëntieplannen. NH Hotel Group geeft prioriteit aan behoud en bescherming van het natuurlijke en stedelijke erfgoed van de plaatsen waar de groep hotels exploiteert. Die verbintenis werd ruim tien jaar geleden op strategisch niveau aangegaan. Sindsdien heeft duurzaamheid grote invloed gehad op de besluitvorming en actieplanning in heel de groep.”

De CDP-score benadrukt de inzet van de groep voor de planeet. Deze inzet komt tot uiting in drie belangrijke actielijnen: het effect van de hotelketen op klimaatverandering tot een minimum beperken, bronnen efficiënter gebruiken en duurzamere producten ontwikkelen. Op dit moment hebben 141 hotels wereldvermaarde individuele, externe duurzaamheidscertificeringen en milieukeurmerken, zoals BREEAM, LEED, Green Key, Hoteles+Verdes, ISO 14001 en ISO 50001. Alleen al in 2018 kregen veertien hotels van de groep voor het eerst een duurzaamheidskeurmerk.