Nico Taeymans ontwerpt tweede Diamonds & Antwerp collection

Voor de nieuwe “Diamonds & Antwerp Collection”, een betaalbare diamantcollectie met Antwerpse diamanten, werkt de Antwerpse diamantsector deze keer samen met juweelontwerper Nico Taeymans. Het resultaat is een unieke collectie met juwelen waarin zowel kimberliet, ruwe diamant als geslepen diamant verwerkt werd. De collectie kreeg de naam Ravissant – A Diamonds & Antwerp Collection by Nico Taeymans en is verkrijgbaar vanaf 5 mei.

Antwerpen spil van diamantsector

Antwerpen is al 570 jaar het belangrijkste handelscentrum voor diamant wereldwijd. Als u een juweel met diamant hebt, is de kans groot dat deze steentjes ooit in Antwerpen gepasseerd zijn. 84% van alle ruwe diamanten en 50% van alle geslepen diamanten wereldwijd doen dat immers. Bovendien kende 2017 een enorme stijging van de hoeveelheid ruwe diamant die verhandeld werd op de Antwerpse diamantmarkt.

Ari Epstein, CEO AWDC: “Mijnbedrijven uit grote diamant producerende landen zoals Canada kiezen bewust voor Antwerpen omwille van de hoge ethische normen, controle en transparantie die hier aan de dag gelegd wordt. Antwerpen speelt dan ook een cruciale rol in het ontstaansproces van geslepen diamant en dit proces – van kimberliet naar ruwe diamant tot geslepen diamant – wordt perfect gevisualiseerd in de Ravissant collectie. Nico Taeymans is een kunstenaar, die met zijn juwelen een verhaal vertelt. De perfecte ontwerper om het schitterende verhaal van diamant van mijn tot vinger te vertalen naar een unieke collectie.”

Originele juwelen voor originele mensen

Ontwerper Nico Taeymans was meteen te vinden voor het idee achter deze collectie: “Bij alles wat ik ontwerp, zorg ik ervoor dat ik nooit de natuur en zijn schitterende organische vormen uit het oog verlies. Werken met kimberliet, het gesteente waarin diamant 450 km diep in de aardkorst onder hoge druk gevormd wordt, in combinatie met ruwe en geslepen diamant was dan ook een gedroomde uitdaging voor mij. Door te werken met kimberliet en ruwe diamant is elk stuk uit de collectie ook steeds uniek want geen twee ruwe diamanten of stukken kimberliet zijn identiek. Het is geen alledaagse collectie maar ik ben ook geen alledaagse juweelontwerper. Het zijn originele diamanten en juwelen voor originele mensen. Ik ben erg trots op het resultaat.”n-taeymans2

De juwelen zijn vervaardigd in verguld/verzilverd metaal, zilver en ook verkrijgbaar in 18 karaat goud. Steeds in combinatie met Antwerpse diamanten. Nico koos zijn diamanten eigenhandig uit bij het vooraanstaande Antwerpse diamantbedrijf Diamond Trading, dat ook het kimberliet voor deze collectie schonk.

Betaalbare diamanten

Om aan te tonen dat diamantjuwelen wel degelijk betaalbaar kunnen zijn, ontwierp Nico onder meer vergulde en verzilverde oorbellen waarin een klein geslepen steentje gezet werd. De prijs van deze oorbellen bedraagt €49.

Ravissant – A Diamonds & Antwerp Collection by Nico Taeymans is verkrijgbaar in de Nico Taeymans brand stores in Antwerpen en Brugge, online op www.nicotaeymans.be, in Diva, het nieuwe diamantmuseum op de Suikerrui in Antwerpen en bij geselecteerde partners & winkels. De groeiende collectie bestaat vandaag uit 33 juwelen met prijzen tussen €49 en €1499. De prijzen van de 16 verzilverde of vergulde metalen juwelen liggen tussen €49 en €119. Voor de zilveren juwelen betaal je tussen €99 en €1499. De juwelen kunnen op aanvraag ook in goud gemaakt worden.