Nieuw 4D-filmavontuur Fabual geopend in de Efteling

Bekende Britse studio en de Efteling ontwikkelen nieuwe 3D-film. De nieuwe 4D-film Fabula is voortaan te beleven in de Efteling. In slechts zes weken tijd werd de attractie PandaDroom omgetoverd tot Fabula. Naast een nieuwe 3D-film met 4D-effecten werden ook het restaurant- en speelgedeelte aangepast voor een totaalbeleving. De nieuwe film is in samenwerking met de gerenommeerde Britse studio Aardman, bekend van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun het schaap, geproduceerd. In Fabula staat het thema natuur op een speelse en vrolijke manier in de hoofdrol.

Algemeen directeur Fons Jurgens: “Wij zijn heel blij met het werk dat in deze zes weken verricht is. Fabula is met de nieuwste techniek en het nieuwe horeca concept weer helemaal passend bij deze tijd. Het is heel mooi dat onze gasten vanaf nu weer ten volle kunnen genieten van deze grote overdekte attractie.”

In het nieuwe 4D-filmavontuur leert een beer wijze levenslessen van Klaas Vaak en krijgt daardoor meer respect voor andere dieren. De film Fabula is vrolijk en spannend, en iets korter dan de film PandaDroom, waardoor meer bezoekers de attractie kunnen beleven. De tien bestaande 4D-effecten uit PandaDroom, zoals water-, geur- en windeffecten, werden op een passende wijze weer ingezet. De eerste bezoekers waren in ieder geval enthousiast: ‘hartverwarmend’, ‘mooie beeldkwaliteit’, ‘we werden helemaal meegenomen in het verhaal’.

Nieuwe film en nieuw restaurant

Naast de film, die een voor- en een hoofdshow kent, is ook het restaurant en de souvenirwinkel aangepast voor een optimale totaalbeleving. Het restaurant heeft nu binnen en buiten meer zitplaatsen. Op de nieuwe menukaart staan verse en verantwoorde vlees-, vis- en veganistische gerechten passend bij de wereldse keuken. De investering voor de ontwikkeling van Fabula bedraagt 3,5 miljoen euro.

Het verhaal

In een voorshow en een hoofdshow van beide circa acht minuten ziet de toeschouwer het verhaal over een jonge beer en een dappere eekhoorn. Het botert niet goed tussen de knorrige beer en de andere dieren, waarop Klaas Vaak besluit de beer een paar levenslessen bij te brengen. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en de eekhoorn leefwerelden van andere dieren en leren ze zich aan te passen. Dat zorgt voor wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten.

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met meer dan vijf miljoen bezoekers in 2018. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Nog tot en met 2 februari 2020 is het Winter Efteling. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com.