Nieuw 5-sterren hotel in het centrum van het historische Brugge

Er schitteren extra sterren boven Brugge. Hotel Heritage, een neoclassicistisch gebouw, gelegen in het centrum van de stad, tussen de Vlamingstraat en de Eiermarkt, kreeg zopas van Toerisme Vlaanderen de erkenning van 5-sterren. Het is nog maar het tweede vijfsterrenhotel in Brugge, en het derde in Vlaanderen. “We zijn fier, zeer fier, een jarenlange droom die nu werkelijkheid wordt”, zegt Johan Creytens (54), die samen met zijn echtgenote Isabelle Declercq (54) de zaak runt. “Eerst en vooral gaat onze dankbaarheid en hoogste waardering uit naar onze toegewijde medewerkers en hun buitengewone inzet in deze moeilijke en uitdagende tijden” gaat Johan Creytens verder.

Johan en Isabelle toverden in 1993 de vroegere “Brugse Bank” om tot een driesterrenhotel. Ze verbouwden het gebouw volledig, alles werd aangepakt. Hun ambitie was groot en ze droomden van een 4e ster, dewelke op de gevel kwam 4 jaar later. Maar ook dan was hun ambitie niet te stoppen. Al snel kwamen ze in het vizier van de prestigieuze kwaliteitsketen Relais & Châteaux. Met bovendien de opening van een eigen restaurant Le Mystique voldeden ze, aan de verplichting om een restaurant te hebben. Een van de hoge kwaliteitscriteria van Relais & Châteaux. In 2009 kon Hotel Heritage wereldkundig maken dat ze voortaan deel uitmaakten van deze prachtige groepering van unieke charme hotels en restaurants, een nieuwe kroon op het werk.

Maar ook toen was hun ambitie niet te stoppen en was er een nieuwe droom aan het broeden. In 2013 werd het gehele hotel volledig gerenoveerd, maar grondig, zeer grondig. Alles werd naar een hoger niveau getild, zo wordt het gehele gebouw nu via domotica bediend.

Ook culinair legden Johan en Isabelle de lat hoog. In 2015 werd Chef Gregory Slembrouck aangetrokken om het niveau van de keuken naar nieuwe hoogten te brengen. Stap per stap wist Chef Gregory de smaakpapillen van de gasten te verwennen, waar ook eerder deze week de extra bekroning van 14.5/20 kwam door de gastronomische gids Gault & Millau. Voor Michelin is het nog even wachten tot Januari 2021.

Johan en Isabelle en hun 19-koppig team staan al jaren garant voor topservice. Pro-actief zijn is de boodschap. “Wanneer we een auto of taxi zien aankomen, zit het in ons dna om naar buiten te vliegen en de mensen te verwelkomen met een “smile”, meehelpen met de bagage, auto parkeren, dit alles zonder te vragen of we moeten helpen, gewoon “doen” zegt Johan Creytens. “De gast kijkt of vraagt, wij draaien”. Alles om de gasten onmiddellijk een welkomstgevoel te geven, ze zijn immers geen nummer maar een persoon én dragen een naam.

Maar toen kwam de Corona-crisis. Een harde klap, zeer harde klap, iets wat velen niet kunnen inschatten, maar “Never waste a good crisis” zei niet alleen Winston Churchil maar ook Johan Creytens. De eerdere droom begon realistischer te worden wanneer het keukenteam bereid was om 7 dagen op 7 te openen. Dit was het laatste obstakel om die ultieme droom te realiseren. Hun restaurantteam was bereid om toegevingen te doen, want zeg zelf, wie wil er nu werken op zondag. “Een dikke pluim voor ons team, altijd leuk wanneer alle neuzen in dezelfde richting staan” herhaalt Johan Creytens.

Maar daar bleef het niet bij. Hun staycation aanbod moest uitgebreid worden om de heropstart post-lockdown vorm te geven. Een project dat in de schuif lag werd bovengehaald en afgelopen zomer werd de Spa “Le Moment” boven de doopvont gehouden. Hiervoor werd een samenwerking aangegaan met het Internationaal gereputeerde en toonaangevende merk Sothys die de faciliteiten begeleidde. Een team van gediplomeerde estheticiennes en masseuses zorgen voor diverse lichaams-verzorgingen en -behandelingen. Een mooie toevoeging aan de uitgebreide lijst van diensten van het hotel.

Hotel Heritage overtuigde de deskundige inspecteurs en jury van Toerisme Vlaanderen met zijn innovatieve mix van luxueuze infrastructuur, uitzonderlijke Spa “Le Moment” en zijn in-house gastronomisch restaurant “Le Mystique” onder leiding van Chef Gregory Slembrouck.

Relais & Chateaux Hotel Heritage in Brugge is bekroond met de hotelclassificatie van 5-sterren. Genieten van hun “private dining experience” in de kamer (tijdens lockdown restaurants) kan in dit top hotel vanaf €405. Telefonisch of online te boeken – ref “Gourmet experience” voor 2 personen/één nacht.

Te boeken op www.hotel-heritage/reservation

Hotel Heritage – Niklaas Desparsstraat 11 – 8000 Brugge –   Tel +32 (0)50 444 444 – www.hotel-heritage.com – www.lemystique.be