Nieuw: BIO … van Natura uit

Natura breidt uit met een gloednieuw 100% biologisch gamma. De Belgische specialist in artisanale, natuurlijke en authentieke sauzen lanceert een gamma van 6 producten, allemaal 100% biologisch. De producten kwamen tot stand dankzij een nauwe samenwerking met de Nederlandse partner Ton’s Mosterd.

Natura gaat voor authentiek en bio sinds … 1939

Het verhaal van Natura start in 1939 met Philippe Vryghem, een vishandelaar die op zoek was naar een artisanale mayonaise om zijn visgerechten naar een hoger niveau te tillen. De term bio bestond toen nog niet, maar de filosofie erachter wel. Philippe ging op zoek naar natuurlijke en artisanale ingrediënten met respect voor de natuur én van de beste kwaliteit. De generaties die volgden, namen zijn filosofie en kennis van het product over en bouwden het merk Natura verder uit.

Tegelijkertijd, aan de andere kant van de landsgrens, in Nederland, startte Ton Schroër in 1978 zijn bedrijf gespecialiseerd in mosterd. Sinds 1993, brengt hij een biologische mosterd op de markt waarmee hij één van de pioniers is op vlak van biologische producten. De jaren erna stijgt de vraag naar biologische producten immens. Consumenten hebben een duidelijke drang naar authentieke en kwalitatieve producten.

Twee paden die kruisen

Deze twee ondernemingen hebben elkaar gevonden toen TonS op zoek was naar een koper en zich meteen herkende in de waarden van Natura: een verlangen om de know-how van authentieke producten te bewaren, met respect voor de natuur. Alle producten in het biologisch gamma van Natura Bio worden gemaakt in een atelier in Zeeland dat volledig met hernieuwbare (zonne)energie werkt.

Zes producten, één filosofie

Natura Bio komt met zes verschillende sauzen in het gloednieuwe biologische gamma: cocktail, tartaar, truffel mayonaise en hot pepper mayonaise zijn er in potten van 160 gr. De fijne mosterd is te koop in een pot van 180 gr, de mayonaise in een formaat van 310 gr. Het groeiende aantal consumenten dat de voorkeur geeft aan natuurlijke en biologische producten zal dus zeker zijn gading vinden in het nieuwe gamma van Natura. De aantrekkelijke prijzen maken het bovendien des te makkelijker om het aanbod van Natura Bio te ontdekken.

BIO cocktail 160 gr, BIO tartaar 160 gr, BIO hot pepper mayonaise 160 gr, alle drie consumentenprijs: 3,05; BIO truffel mayonaise 160 gr, consumentenprijs: 3,30 euro; BIO fijne mosterd 180 gr, consumentenprijs: 2,15 euro en BIO mayonaise 310 gr, consumentenprijs: 3,15 euro.

Sinds 1939 maakt Natura sausen en vinaigrettes zonder bewaarmiddelen en voedingsadditieven. Het artisanale productieproces, met grote bakkerijkloppers, geeft de Natura producten een authentieke en huisbereide smaak. Het Belgische Natura-atelier in Tubeke, Waals-Brabant, biedt vandaag werk aan een tiental personeelsleden. Hoewel Natura sterk vertegenwoordigd is in België, kan je de producten ook terugvinden in Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Zweden, enz.

Het jong, dynamisch en gepassioneerd bedrijf uit België wenst haar bekendheid te vergroten en haar kwaliteitsproducten naar voren te brengen op de markt. Alle producten (buiten de bio en vinaigrettes) van Natura zijn beschikbaar in de winkels van Carrefour, Delhaize, …

Filialen met Natura producten www.natura.be/nl/allstore of www.natura.be