Nieuw kookboek van Welkin & Meraki en sterrenchef Benoit Dewitte

Welkin & Meraki, aanbieder van premium ingerichte kantoorruimtes, en sterrenchef Benoit Dewitte brengen een nieuw kookboek vol heerlijk disruptieve culinaire belevingen op de markt. Het boek kreeg de naam “Sharing”, in lijn met de visie van Welkin & Meraki op eten. Naast het boek heeft de nabije toekomst nog heel wat anders in petto voor Welkin & Meraki.

Welkin & Meraki en sterrenchef Benoit Dewitte brengen, in samenwerking met Lannoo, een nieuw kookboek op de markt. Beide partijen werken al een tijd samen voor het eten in de restaurants van Welkin & Meraki, de eerste Belgische aanbieder van flexibele, premium ingerichte kantoorruimtes. Het kookboek is een logisch gevolg van die intense samenwerking, die steeds tot doel heeft gehad om disruptief beter te zijn in de catering, vergeleken met wat in andere kantoren of kantines wordt aangeboden. Gasten van Welkin & Meraki kunnen vandaag al genieten van heerlijke disruptieve belevingen. Dankzij dit kookboek kan dat voortaan ook thuis.

Alain Brossé, founder en CEO van Welkin & Meraki: “Onze gasten zijn keer op keer verrast door de kwaliteit en de snelheid van hun lunch, en van het feit dat alles zo mooi oogt. Vaak vragen ze naar hoe onze maaltijden bereid worden. Toen Benoit Dewitte met het idee kwam om samen met Lannoo een kookboek te maken, was de beslissing snel gemaakt.”

Michelin-chef Benoit Dewitte, recent nog verkozen tot een van de 100 beste chefs ter wereld: “Mijn eerste boek via Lannoo kwam intussen al drie jaar geleden uit. Ik vond het hoog tijd om een tweede exemplaar te maken, met recepten die voor iedereen haalbaar zijn. De gerechten die we bij Welkin & Meraki serveren, zijn daar ideaal voor. Ik creëer nog dagelijks nieuwe gerechten voor de serviced offices van Alain en zijn team, en dit leek ons beiden het juiste moment voor een mooi nieuw project om internationaal uit te bouwen. Wie weet komt er een vervolg.”

Een moment van genieten

Het boek kreeg de naam “Sharing”, een vertaling van de visie van Welkin & Meraki op eten. Eten gaat voor Welkin & Meraki om veel meer dan louter het functionele, het “tanken” van energie en stoffen die noodzakelijk zijn om te leven. Binnen de kantoren van Welkin & Meraki wordt het eten, de lunch, gezien als een ervaring, een aangenaam gevoel dat je deelt met anderen. Het is een moment van genieten, samen met mensen die je graag hebt. Een leuk, aangenaam onderdeel van de werkdag, met lekker, nutritioneel correct en gezond voedsel.

Alain Brossé: “We zijn trots dat we deze kernwaarde van Welkin & Meraki dankzij dit kookboek verder kunnen laten leven in het dagelijkse leven van onze gasten. Als premium corporate co-working partner, zetten we graag een stap verder dan alle anderen.”

Sobanoedels of wangetjes?

Benoit Dewitte was de drijvende kracht achter het boek. Samen met zijn team van chefs, werkte hij de recepten uit. Belangrijke bepaler hiervoor was hoe goed bepaalde gerechten “scoorden” bij de gasten van Welkin & Meraki. Zo mocht het recept voor heerlijke sobanoedels met dashivinaigrette en gebakken shiitake paddenstoelen absoluut niet ontbreken. Wie eerder zin heeft in iets hartigers, haalt met het recept voor gekonfijte varkenswangetjes met dragon, daslook, gekonfijte aardappel en boontjes iets in huis om duimen en vingers bij af te likken.

Benoit Dewitte: “De inspiratie voor de gerechten in dit boek haalde ik deels uit mijn culinaire reizen. Per jaar ga ik een viertal keer buitenshuis koken – van Bali tot Ierland, Tokio of Hong Kong. Maar ik heb ook enkele Vlaamse klassiekers in het boek opgenomen. Ingrediënten van de hoogste kwaliteit zijn steeds een absolute must en de beste smaak is de eerste prioriteit. In het boek zie je ook dat de afwerking top moet zijn. We hebben gestreefd naar dezelfde intensiteit van smaken als in onze restaurants. De afwerking kan wel wat speelser.”

Eens het team van Benoit Dewitte de gerechten klaargemaakt had, stylede en fotografeerde food fotograaf Heikki Verdurme de borden. Jessy Van Durme nam op haar beurt de lay-out van het boek voor haar rekening. Alain Brossé en zijn echtgenote overzagen het hele proces, met constructieve feedback bij elke fase of beslissing.

Naast het boek staan voor Welkin & Meraki nog heel wat andere nieuwigheden op til voor de nabije toekomst. Eind oktober ging de tweede Parijse vestiging van Welkin & Meraki open. Die bevindt zich in het achtste arrondissement, het hart van het Parijse zakendistrict, om de hoek van het presidentieel paleis en de gekende Faubourg Saint-Honoré.

In januari opent Welkin & Meraki ook een eerste locatie in London, in de gekende ‘City’. Er komt ook een restaurant in de Britse hoofdstad, volledig op basis van Welkin & Meraki’s visie op eten. Verderop in 2020 is het plan om verder te groeien, onder meer in Parijs, London, Frankfurt en Dublin. En eind 2020 steekt Welkin & Meraki de Atlantische oceaan over.

“Sharing” zal vanaf 5 november 2019 beschikbaar zijn op lannoo.com, wereldwijd te koop in alle locaties van Welkin & Meraki en in nagenoeg elke boekhandel in België. In Frankrijk, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten wordt het boek eveneens breed uitgezet in de gebruikelijke commerciële kanalen. In Nederland zijn het vooral de grotere ketens die het boek zullen distribueren.

“Sharing”, – ISBN nummer: 978 94 014 6259 4 – Kostprijs: 24,99 euro