Nieuw Motel One in München-Haidhausen

Motel One richt zich op de Franse levensstijl in de voormalige ambachtswijk. Dit nieuwe Motel One ligt tussen het Ostbahnhof en de fabriekswijk, tussen Gründerzeit-gebouwen, cafés en herbergen. De architecten van Allmann Sattler Wappner zijn erin geslaagd om de traditionele architectuur van de wijk, die bekend staat als de “Franse wijk”, op een moderne manier te interpreteren. Tijdloos, onopvallend en tegelijkertijd zelfverzekerd: de inrichting straalt ook Franse flair uit met bloemenelementen en hoogwaardige interieurs. De hotelgroep Budget Design investeerde ongeveer 34 miljoen euro in het 250-kamerhotel, dat ontwikkeld werd voor de eigen vastgoedportefeuille. Kamers kunnen geboekt worden vanaf 79 euro per nacht.

Net op tijd voor de opening van de Wiesn-Auftakt opende Motel One met talrijke gasten zijn nieuwe hotel in München-Haidhausen. “Haidhausen is een van de meest traditionele en charmante wijken van München en met zijn Franse levensstijl een magneet voor zowel toeristen als de lokale bevolking. We zijn er trots op dat we met dit hotel ons portfolio in onze thuisbasis in München kunnen uitbreiden”, aldus Dieter Müller, oprichter en CEO van Motel One.

Le savoir-vivre: individueel design met Franse charme. In de One Lounge van het nieuwe Motel One beleeft de gast de levensstijl van de voormalige ambachtswijk in Haidhausen. De Franse invloed vloeit in het interieur over in kleur, muurkunst en charmante details. Driedimensionale collages van de Franse kunstenaar Cyril Mariaux uit München sieren de achterwand van de receptie. De foto’s, samengesteld uit papieren materiaal, vertellen kleine verhaaltjes uit het dagelijks leven en tonen mensen en karakteristieke plaatsen in Haidhausen. De speelse kunstwerken leggen een link tussen de wijk München en de Franse manier van leven. De speciaal vervaardigde keramische tegels en de in Haidhausen gesmeedde ruimteverdelers, doen denken aan typische balkons in oude gebouwen in de wijk en geven het geheel een handgemaakt karakter. Onder het motto “la vie en rose” zet een weelderig tapijt met een roosmotief – op maat gemaakt door Christian Fischbacher – romantische accenten. Gasten kunnen hier ontspannen op comfortabel lounge meubilair en genieten van de sfeer.

In de ontbijtruimte van de One Lounge sieren Franse chansonteksten in de vorm van messing letters en portretten in oude camembertblikken van Mariaux de muren. De vele kleine vogeltjes van de lamp “Birds Birds Birds” van Ingo Maurer maken het nieuwe Motel One luchtig, licht en zorgeloos. De ruime, groene binnenplaats is een perfecte oase voor een ontbijt of een drankje in de avonduren, midden de stad.

Plezier en design: de bar brengt de gasten terug in de tijd

Elegante vormen, extravagante stoffen en bloemenelementen: Gebaseerd op de art-decostijl van de jaren ’20 en ’40, belichaamt de bar de Franse sensualiteit en moderne esprit. Messing ingelijste, gebogen facetgeslepen spiegels met speelse motieven bedekken de achterwand van de bar. Daarnaast is er een lucht gemaakt van pendelarmaturen van messing en kristalglas. De gast wordt meegenomen op een reis naar unieke jeneverdistilleerderijen op comfortabel lounge meubilair. De handgeplukte kaart met 50 jeneversoorten bevat acht regionale jeneversoorten, waarvan vier uit München.

Het ontwerpthema “French Quarter” is ook terug te vinden in de 250 hotelkamers. De kleurrijke taferelen van Cyril Mariaux sieren hier de achterwanden van het bed. Voorzien van comfortabele boxspringbedden, beddengoed van 100% Egyptisch katoen en een 43″ slimme TV, kluis en leren fauteuil, zijn ze van alle gemakken voorzien. De hoogwaardige “Mini-Spa” van natuursteen met Raindance-douche, wastafelmeubel van Dornbracht en luxe handdoeken maken het gevoel van welbehagen in de kamer compleet.