Nieuwe ambachtelijke bakkerij voor de Efteling

Max & Moritz Plein afgerond met Bäckerei Krümel. In de winter van 2021 opent de Efteling een nieuwe horecalocatie: Bäckerei Krümel. De ambachtelijke bakkerij komt recht tegenover de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz, die afgelopen juni opende voor publiek. Het assortiment van de nieuwe locatie zal bestaan uit vers afgebakken producten uit de oven, zoals plaatgebak, vloerbrood en broodpizza’s in combinatie met goede koffies en verse sappen. Bäckerei Krümel biedt plaats aan 125 personen binnen en 50 buiten op het plein. Net als het naastgelegen Frau Boltes Küche wordt het gebouw vormgegeven in het thema van de familieachtbaan. Met de komst van de bakkerij is het Max & Moritz Plein helemaal compleet.

“In de gebiedsvisie die we afgelopen jaren voor het Max & Moritz Plein hebben ontwikkeld, is dit een geplande, afrondende stap. De wens om het horeca-aanbod uit te breiden en meer keus te bieden, komt uit een meerjaren-investeringsplan. Met deze aantrekkelijke horecalocatie zorgen we voor een betere spreiding van bezoekers over het park, genereren we extra inkomsten en laten we het aanbod beter aansluiten op de wensen van de gast. Bezoekers zullen de hele dag bakkers aan het werk zien met het bereiden van producten voor ontbijt, lunch of diner. Bezoekers halen snel iets af of nemen even rustig de tijd om te gaan zitten. De bakkerij maakt de beleving op het plein mooi rond. Wie goed oplet, ziet sporen van de streken van de kwajongens Max en Moritz. Zo nemen we de bezoekers nog meer mee in het verhaal,” vertelt Koen Sanders, directeur Commercie, Creatie & Ontwikkeling Efteling.

Duurzaam en gezond : Bäckerei Krümel wordt duurzaam gebouwd met gebruik van duurzame materialen en apparatuur. Er zal gasloos worden gebakken en verwarmd. Er wordt extra rekening gehouden met afvalscheiding en er wordt gewerkt met duurzame disposables. De Efteling biedt in de bakkerij een ‘Betere Keuze’ met een gezonder alternatief aanbod zoals volkoren- of groentevarianten. Daarnaast staan ook dieetvriendelijke en vegetarische belegsoorten op de kaart.

Max en Moritz als broodmannetjes in de oven : De twee kwajongens Max en Moritz, bekend van het beeldverhaal van Wilhelm Busch uit 1865, wonen in een schattig dorpje met hun moeder Frau Schmetterling. Zij drijven de dorpsbewoners tot wanhoop met hun streken. Op een avond worden ze door de bakker betrapt wanneer ze koekjes willen stelen uit de bakkerij. Dan lijkt hun lot bezegeld. De boze bakker stopt hen als broodmannetjes in de oven. Als dat maar goed afloopt…

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen.