Nieuwe Brusselse vluchten naar UK met East Midlands

De Loganair-jetdiensten tussen Brussel en East Midlands Airport zijn op 2 september van start gegaan met de lancering van een 2de route vanaf de luchthaven Brussel. Deze vluchten worden uitgevoerd met 49-zits Embraer 145 toestellen.

De langstlopende luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk verzorgt ochtend- en middagvluchten vanuit Brussel van maandag tot donderdag en middagvluchten op vrijdag en zondag – en hervat de route nadat die enkele maanden geleden werd stopgezet nadat flybmi haar activiteiten stopzette.

De dienstregeling naar East Midlands werd opgesteld om een volledige werkdag in de regio mogelijk te maken alvorens terug te keren naar België via een goed getimede 16:25 dienst.

Het routeherstel zal waarschijnlijk goed ontvangen worden door bedrijven in België en in de Midlands, beide regio’s hebben sterke zakelijke banden, vooral in de productiesector, waaronder Toyota, die een Britse fabriek in Derby en een Europees hoofdkantoor in Brussel heeft.

East Midlands Airport biedt gemakkelijke toegang tot deze dichtbevolkte regio van het Verenigd Koninkrijk, bijzonder goed gelegen voor de graafschappen Derbyshire, Nottinghamshire, Leicestershire, Lincolnshire, South Yorkshire & Staffordshire. De luchthaven is ook een alternatieve ingang voor de stad Birmingham.

Loganair biedt ook 10 vluchten per week aan naar Newcastle in het noordoosten van Engeland. Jonathan Hinkles, Managing Director bij Loganair : “We zijn blij dat we de luchtroute tussen Brussel en East Midlands Airport kunnen herstellen, na de succesvolle introductie van onze 1ste route van Brussel naar Newcastle eerder dit jaar. Het is zeer bemoedigend dat zakelijke reizigers nu kunnen profiteren van Loganair’s lonende frequent flyer-programma, Clan Loganair,”.

Leon Verhallen, Brussels Airport Director of Aviation Development zegt: “We zijn verheugd dat de Midlands weer verbonden zijn met België en Brussel, de hoofdstad van Europa. Het grote aantal bedrijfs- en EU-gerelateerde instellingen kan weer gemakkelijk worden terugverwezen naar het hoge aantal dagretours. Toeristische hotspots zoals Brugge, Gent en Antwerpen zijn slechts een korte hopafstand.

Op al haar routes biedt Loganair 20 kg gratis bagagevrijstelling, verfrissingen tijdens de vlucht en de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij Clan Loganair. Zakelijke klanten kunnen ook kiezen voor verschillende tariefproducten, met grote flexibiliteit. .

Reserveringen kunnen worden gemaakt op www.loganair.co.uk, of via reisagenten en reismanagementbedrijven die gebruik maken van alle belangrijke wereldwijde distributiesystemen.