Nieuwe mobiliteitstoplossing van/naar Brussels South Charleroi airport

flibco.com lanceert Door2Gate

 

flibco.com, maatschappij gespecialiseerd in passagiersvervoer naar luchthavens, lanceert vandaag een nieuwe vervoersmogelijkheid naar Brussels South Charleroi Airport. Door2Gate, een gedeelde mobiliteit oplossing, heeft als doel de passagiers op een gepersonaliseerde manier van thuis naar de luchthaven te vervoeren. Aan boord van een comfortabel voertuig en met andere gebruikers worden de passagiers van aan hun deur tot de ingang van BSCA begeleid. Deze dienst die ter beschikking staat van de inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en zijn rand, van Waals-Brabant tot aan de grens met Henegouwen, wordt aangeboden tegen een afnemend bedrag afhankelijk van het aantal reizigers.

Door2Gate, een nieuw alternatief voor de trajecten naar Brussels South Charleroi Airport, is bestemd voor gezinnen, zakenreizigers en andere reizigers voor vrije tijd en toerisme. Dankzij deze nieuwe dienst beschikt de luchthaven nu over een nieuw vervoermiddel, waardoor deze steeds toegankelijker wordt.

Dankzij zijn algoritme voor route-optimalisatie garandeert de nieuwe software van flibco.com de stiptheid van de shuttles door de best mogelijke route te bepalen. Het doel is om zoveel mogelijk passagiers aan boord te nemen dankzij de optimalisatie van de navigatiegegevens (de reiskosten worden dan gedeeld door het aantal inzittenden).

Het verzorgingsgebied van de eerste fase van de lancering omvat het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest en zijn rand en een groot deel van Waals-Brabant tot aan de grens met Henegouwen (van Terhulpen tot Pont-à-Celles via Waver en Ottignies-Louvain-La-Neuve). Afhankelijk van het behaalde succes zal de geografische dekking van Door2Gate geleidelijk worden uitgebreid.

Paul DE MUYNCK, Directeur van flibco Belgium verklaart: “Door2Gate betekent een grote stap voor flibco.com. Veel passagiers kennen onze bussen die op de Belgische snelwegen rijden. Vanaf nu halen we onze klanten op bij hun huis of hotel en brengen we ze op een economische en ecologische manier naar de luchthaven.”

Philippe VERDONCK, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport, verklaart: “Een nieuwe manier om naar de luchthaven te komen is nu mogelijk dankzij de diensten van flibco.com. Het is belangrijk een breed scala aan mogelijkheden te hebben om passagiers de mogelijkheid te bieden hun vervoermiddel naar BSCA te kiezen.”