Nieuwe Ricola-bonbon Raspherry Mint

Fruitige frisheid

 

Ricola verfrist je voortaan met een smaakvol duo erbij: Raspberry Mint. De nieuwe bonbon combineert de beroemde 13 Zwitserse Alpenkruiden met de fruitige zachtheid van framboos en de aromatische frisheid van citroenmelisse. Goed voor een sensationele smaakervaring.

De nieuwe bonbons van Ricola combineren het beste uit de Zwitserse bergen – de befaamde mix van 13 kruiden – met frisse en fruitige accenten van citroenmelisse en framboos. Het resultaat is een suikervrije bonbon met een authentieke en evenwichtige smaakbeleving. Het fliptop-doosje heeft het vertrouwde handige formaat en kreeg een zachtroze zomertint mee.

Net als alle andere Ricola-bonbons kent Raspberry Mint een zorgvuldig productieproces dat begint bij een duurzame teelt van lokale kruiden. De 13 Ricola-planten die het essentiële recept vormen, worden geproduceerd met het grootste respect voor de natuur, zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden. Het Zwitserse merk heeft zijn volledige productieketen, van de velden tot de fabriek, zorgvuldig afgestemd om zo weinig mogelijk impact te hebben op het milieu. Ricola omarmt daarbij de korte keten: 95% van alle grondstoffen is afkomstig van bedrijven die zich op minder dan 500 kilometer van de productiefaciliteit bevinden.

Ricola Raspberry Mint is vanaf maart verkrijgbaar.

Het familieverhaal van Ricola begint in 1930 met de plantenpassie van banketbakker Emil Richterich die een typisch Zwitsers snoepje wilde creëren. De aromatische planten van Ricola’s Original werden destijds geplukt in en rond het geboortedorp van het bedrijf, Laufen. Vandaag worden de kruiden in vijf regio’s van Zwitserland geoogst. Honderden ervaren telers onderhouden de kleine planten op de uitzonderlijke gronden van de Zwitserse bergen. Het is uit die rijke bodem dat de Ricola-bonbons hun kracht putten.

Het familiebedrijf, vandaag gerund door Thomas Meier, is een echt succesverhaal: er zijn intussen ongeveer 60 soorten bonbons die in meer dan 45 landen worden verdeeld. De kruidenmix van 13 planten is gekend, maar tot vandaag blijft de precieze samenstelling van het familierecept een goed bewaard geheim.

www.ricola.com