Nieuwe routes vanuit Brussel-Charleroi deze winter

Ryanair heeft aangekondigd dat het deze winter vier nieuwe routes aanbiedt vanuit Brussels South Charleroi Airport. Lourdes (Frankrijk), Suceava (Roemenië), Poznań (Polen) en Tétouan (Marokko) breiden het aanbod uit. Twee vluchten per week zullen deze vier nieuwe bestemmingen met Charleroi verbinden.

De internationale luchthaven van Tarbes-Lourdes-Pyrénées zal vanaf 31 oktober 2021 op woensdagen en zondagen verbonden zijn met de luchthaven Brussels South Charleroi Airport:

Lourdes, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, in het departement Hautes-Pyrénées in de regio Occitanie, is vooral gekend om zijn religieuze kant. Als mariale stad en belangrijk bedevaartsoord in Frankrijk ontvangt de stad elk jaar miljoenen mensen uit de hele wereld. Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, dat meerdere hectaren beslaat, omvat talrijke religieuze gebouwen, verschillende opvangplaatsen voor zieken en de Grot van Massabielle waar de Mariaverschijningen plaatsvonden. Naast het religieuze is het ook mogelijk om van de natuur van de regio te genieten. De Pic du Midi de Bigorre biedt, met een hoogte van 2877 meter, vanaf zijn panoramaterrassen een adembenemend uitzicht op de Pyreneeën. Het natuurpark van de Pyreneeën zal ook de wandelaars weten te bekoren, die ruimschoots de tijd zullen hebben om de plaatselijke fauna en flora te bewonderen.

Suceava, een stad in het noordwesten van Roemenië dicht bij de Oekraïense grens, zal vanaf 1 november 2021 op maandagen en vrijdagen verbonden zijn met Brussel-Charleroi.

De stad is gebouwd op beide oevers van de rivier de Suceava en is het ideale uitgangspunt voor het ontdekken van de vele historische gebouwen en kloosters, versierd met typische Bucoviniaanse fresco’s, gelegen op het omliggende platteland net buiten de stad.

Vanaf 1 november 2021 zal Brussels South Charleroi Airport verbonden zijn met een van de oudste steden van Polen. De verbinding tussen Poznań en Brussel-Charleroi zal op maandagen en vrijdagen verzekerd worden.

Poznań, de hoofdstad van het woiwodschap Groot-Polen, ligt in het westen van het land en is een belangrijke handels- en industriestad, alsook een belangrijk centrum van hoger onderwijs en wetenschap. De Poolse geschiedenis ontdekken vanuit Poznań is een goed alternatief. Ostrów Tumski (Kathedraleneiland), een eiland gelegen tussen de twee armen van de rivier de Warta, is een goede plaats voor een wandeling. Het staat vol historische monumenten, waaronder een kathedraal die de graven van de eerste heersers van Polen herbergt.

De oude stad met zijn renaissancestadhuis, waarvan de carillon elk jaar veel toeristen trekt, is ook een bezoek waard. Boven de klok gaan elke dag om twaalf uur ‘s middags twee deuren open, waardoor twee geiten tevoorschijn komen die elkaar twaalf keer met de hoorns stoten. Rond het stadhuis zijn ook een tiental historische huizen met kleurrijke gevels te bewonderen.

Tenslotte zal Tétouan vanaf 1 november 2021 elke maandag en vrijdag verbonden zijn met de luchthaven van Brussel-Charleroi.

Tétouan is een Marokkaanse stad in het noorden van het land, in het westen van de Rifstreek en dicht bij de Straat van Gibraltar. De stad heeft een kenmerkend historisch en architecturaal erfgoed met sterke Spaanse invloeden. De medina, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, getuigt van de band tussen Tétouan en Andalusië. In haar architectuur en kunst zijn talrijke Andalusische invloeden terug te vinden.

De drie wijken van Tétouan behoren echter tot zeer verschillende architecturale stijlen. Terwijl de medina getuigt van de invloeden van de Andalusische beschaving, zowel in architecturaal opzicht als wat betreft de inrichting van het centrum, heeft de wijk El Ensanche, gelegen ten westen van de medina, de Spaanse bouwstijl van het begin van de 20e eeuw. De buitenwijken, die zijn ontstaan na de leegloop van het platteland, beantwoorden veel meer aan de stilistische en architecturale criteria van de onafhankelijkheid, en zijn gebouwd in de Tetouaanse stijl.

De aangekondigde nieuwigheden van Ryanair voor het winterseizoen omvatten hiernaast vanaf 29 oktober acht nieuwe routes, namelijk: Billund (Denemarken, vanaf 29/10/2021), Stockholm-Arlanda (Zweden, vanaf 31/10/2021), Helsinki (Finland, vanaf 02/11/2021), Paphos (Cyprus, vanaf 02/11/2021), Essaouira (Marokko, vanaf 31/10/2021), Triëst (Italië, vanaf 31/10/2021), Genua (Italië, vanaf 02/11/2021) en Trapani (Italië, vanaf 31/10/2021).

Philippe VERDONCK, Chief Executive Officer van Brussels South Charleroi Airport: “Deze nieuwe aankondiging van Ryanair brengt het aantal nieuwe routes deze winter op 12. Deze vullen ons aanbod aan en geven reizigers de mogelijkheid nieuwe steden te ontdekken vanuit onze luchthaven. Ryanair blijft groeien op het tarmac van Brussels South Charleroi Airport en we kunnen hen alleen maar bedanken voor het vertrouwen dat ze in alle teams van de luchthaven hebben gesteld.”