Nieuwe spa Château de Massillan in 100% bio

Bio-spa in subliem, milieuvriendelijk hotel midden in de wijngaarden van de Vaucluse Het prachtige kasteel van Massillan is gebouwd in 1555 in Uchaux, ten noorden van Orange, als jachthuis van de Franse koning Henri II en Diane de Poitiers. Sinds enkele jaren is het eigendom van Didier Pérréol, oprichter van de Franse onderneming Ekibio, die al meer dan 30 jaar actief is in de biovoeding (Le Pain des Fleurs, Priméal…). Onder zijn impuls is het kasteel verbouwd tot een milieuvriendelijk hotel, zonder in te boeten aan elegantie of comfort. Hennepisolatie, kalkverf, warmwaterproductie met zonne-energie, verticale geothermie, gecontroleerde herkomst van materialen (allemaal uit de streek), biokatoen en -linnen… Alles beantwoordt aan één vereiste: een minimale milieu-impact. De inrichting is volgens de Feng Shui-leer, zodat de energie vlot kan circuleren.

Bio-spa : Een spa van 600 m² opende de deuren in de lente van 2019, in samenwerking met een Frans biologisch en veganistisch verzorgingsmerk: BioVive. Dit nieuwe milieuvriendelijke merk haalt zijn natuurlijke ingrediënten uit de kracht van de bomen en de knoppen van fruitbomen (vijgenbomen, perzikbomen, kerselaars), waarvan het regeneratievermogen tegenwoordig alom bekend is.

De spa van Massillan bevindt zich op 2 verdiepingen in een gloednieuw gebouw dicht bij het historische kasteel, waarmee hij via een doorgang is verbonden. Deze spa biedt de laatste trends in balneofaciliteiten: zwembad met zicht op de natuur, verschillende massage-effecten of tegenstroomzwemmen, multisensoriële douche met 3 opties voor kleur, geluid en geur, al naargelang uw humeur, 2 sauna’s, waarvan eentje met kruiden en zicht op de natuur, een hamam, een relaxruimte/theesalon, een dakterras met zicht op het kasteel en de wijngaarden (waar yoga- en tai chi-lessen worden gegeven), 3 solo verzorgingscabines en 2 duocabines, waarvan eentje met een privé herbronningsruimte – stel je even voor: vanuit een king-size bed met zachte kussens en dekbed kijk je uit op de reusachtige bomen van het park dankzij een grote glaspartij. En vergeet de fitnessruimte niet, die ook uitkijkt op het park en uitgerust is met houten toestellen van het milieuvriendelijke merk WaterRower.

In lijn met de ecologische filosofie is ook in de spa alles tot in de puntjes bestudeerd om de impact ervan te beperken: badwater verwarmd met geothermische energie, dat vervolgens wordt gerecycleerd voor de tuinen, herbruikbare of biologisch afbreekbare materialen voor de verzorgingen of de werkkledij van het personeel, en partnerships met milieuvriendelijke Franse merken

Restaurant en moestuin

De chef van het gastronomische restaurant laat zich inspireren door de natuur en de seizoenen. Hoe kan dat ook anders met een moestuin van 4000 m², met het label Ecocert, die heel wat lekkers voortbrengt voor het hotel-restaurant. Elke maand brengt de chef, in overleg met de tuinman, ode aan een nieuw product, dat op diverse manieren wordt bereid. Op verzoek geeft de chef kookworkshops aan zijn gasten.

Praktisch

32 kamers verspreid over drie gebouwen: het historische kasteel, Bastide en het meer moderne Trianon.

Tarieven: Kamers vanaf 140€, suites vanaf 290€ (+ ontbijt: 19€/pers.). Kookworkshops voor 12 tot 18 personen: € 80/pers. inclusief maaltijd (zonder drank). De spa is open voor de hotelgasten – Toegang tot de spa: 30€/2 uur. Voor niet-hotelgasten: bij een verzorging vanaf € 95/pers. hebben ook niet-hotelgasten toegang tot de spa. Lunch & Spa-formule toegankelijk voor niet-hotelgasten: lunch 55€/pers. + 2 uur spa, van maandag tot vrijdag.

Château de Massillan – 730 chemin de Massillan, 84100 Uchaux

www.chateaudemassillan.fr

Illustraties château de massillan – vurginie ovessian – nelaton mf