Nieuwe uniformen voor VLM-medewerkers

Sinds kort dragen de piloten en het cabinepersoneel van de in Antwerpen gevestigde luchtvaartmaatschappij VLM een nieuw, modieus uniform. Het ontwerp van uniform met de bijhorende das en damessjaal is van het bedrijf The Outfit Factory uit Lier.

De jassen, vesten, broeken, jurken en rokken zijn uit een donkerblauwe stof gemaakt van 54% polyester, 44% virgin wool en 2% elastane. Hemden en blouses zijn wit. In de dassen en sjaaltjes werden lichtblauwe en gouden accenten verwerkt. De damessjaals zijn gemaakt van een polyester twill en voor de dassen werd gekozen voor een microfill polyester. Voor het opvallende design van de dassen en sjaaltjes tekenden de grafische medewerkers van The Outfit Factory. Er werd gekozen voor duurzame, comfortabele stoffen gekozen. De uniformen zijn kreukvrij en de stewardessen hebben de keuze uit een rok, jurk of een broek.

VLM biedt op dit ogenblik lijnvluchten aan van Antwerpen naar Aberdeen, Birmingham, Keulen-Bonn, London City Airport, Maribor, München, Rostock en Zurich. Vanaf 1 oktober worden nog twee routes aan het netwerk toegevoegd, nl. Antwerpen-Manchester en de lijn tussen de Luchthaven Oostende-Brugge en Manchester.

Bij VLM Airlines zijn drankjes en snacks inbegrepen in de ticketprijs en elke passagier mag gratis een bagagestuk van maximaal 23 kg inchecken. Op de luchthaven van Antwerpen kunnen passagiers tot 20 minuten vóór de geplande vertrektijd van hun vlucht inchecken.

The Outfit Factory is gevestigd in Lier en heeft ook een vestiging in Borsbeek. Het bedrijf telt 20 medewerkers is gespecialiseerd in eigentijdse werkkledij en bedrijfsmode. The Outfit Factory beschikt over een eigen grafische afdeling en bedrukkingsatelier waar bedrijfskledij en promowear gepersonaliseerd kan worden met logo’s of corporate identity-kenmerken. Onder zijn klanten telt The Outfit Factory o.a. luchtvaartbedrijven Flying Group en ASL, alsook de KMDA (horeca), Kellogg’s, Procter & Gamble (industrie), Stad Antwerpen (mobiliteit en parkeren MPA) en UZ Brussel (werkkledij). Het bedrijf levert sedert 2 jaar ook de extreme temperatuurkledij voor Antarctica-expedities. www.outfitfactory.be

Bij VLM zijn meer dan 100 mensen aan de slag. De vloot telt zes Fokker 50’s, die elk 50 passagiers kunnen vervoeren. Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., die voor 60 % in Nederlandse handen is. De andere 40% is eigendom van Chinese investeerders. SHS Antwerp Aviation ontwikkelt luchtvaartactiviteiten onder de merknaam ‘VLM’. www.flyvlm.com