Nieuwe winkel voor Wittamer in Ukkel

Wittamer op de Zavel is al meer dan honderd jaar dé plek waar heel Brussel aanschuift voor luchtige botercroissants, brioches, de fameuze taarten en macarons. Goed nieuws dus dat de kwaliteitspatissier na meer dan een eeuw nu een tweede zaak opent in Ukkel

De spiksplinternieuwe winkel pakt ook meteen uit met een nieuw concept voor het interieur: donkerhouten wandkasten, een toog van zalmroze marmer en hoge plafonds voor de perfecte lichtinval waarin de producten het best tot hun recht komen. Je kunt er je verlekkeren op zowel de grote Wittamer-klassiekers, zoals de lingot d’or, als de recentere creaties ontdekken. Ook de typische huisstijl kreeg een facelift, met uniforme kleuren, nieuwe verpakkingen met minder karton en plastic en een herkenbaar Wittamer-DNA.

De beste taarten, desserts, gebak en hartige lekkernijen maak je natuurlijk alleen maar met de beste – liefst seizoensgebonden – ingrediënten. Suiker blijft uiteraard een onmisbaar bindmiddel in patisserie. En ook geen knapperige meringue, luchtige biscuit of gladde vlaai zónder. Wittamer zet echter steeds meer in op suikeralternatieven en natuurlijke manieren om te zoeten, bijvoorbeeld met seizoensfruit, gedroogde vruchten, noten, honing, esdoorn- of appelstroop en zoete specerijen als vanille, kaneel, kardemom, tonka… Dankzij deze natuurlijke ingrediënten kan Wittamer lekkers blijven aanbieden met minder geraffineerde suikers.

Praktische info – Winkels: Grote Zavelplein 12, 1000 Brussel & Edith Cavellstraat 22, 1180 Brussel – Openingsuren: 7/7 van 8u tot 18u – www.wittamer.com

Wittamer werd in 1910 opgericht door de gelijknamige Belgische familie. Een succes, want hun geweldige luxepatisserie lokt intussen al meer dan honderd jaar horden fijnproevers naar de Grote Zavel en heeft fans van Laken tot Japan. In 2021 gaf de derde generatie de familiegeheimen door aan nieuwe eigenaar Christophe Hureaux, die de liefde voor de beste patisserie graag verder wil verspreiden. Te beginnen met een gestroomlijnde huisstijl en de nieuwe winkel in Ukkel.

In 2023 staan er bovenop de grote klassiekers ook heel wat nieuwe lekkernijen op het menu. Uiteraard trouw aan de tradities van het familiebedrijf: met kwaliteitsproducten, respect voor de seizoenen en aandacht voor lokale partners. Artistiek directeur Frédéric Bau en het team van echte toppatissiers krijgen daarbij hulp van befaamd patisseriechef Leila Ben Toumi. Zo wil Wittamer álle liefhebbers van gebak, chocolade, ijs of lekkere ontbijtjes blij maken.