No Fairytales introduceert

het ‘Traagste Dieet ter Wereld’

 

Zo hou je gezond eetgedrag wél vol

Voedselverbeteraar No Fairytales introduceert het ‘Traagste Dieet ter Wereld’: een dieet dat aansluit bij de missie van het bedrijf om mensen te helpen hun eetgedrag elke dag een beetje te verbeteren. Voor velen is gezond eten een goed voornemen dat jaarlijks terugkeert, al is dat vaak moeilijk om vol te houden. Uit onderzoek blijkt dat van al onze ingebakken gewoontes, onze eetgewoontes het moeilijkst te veranderen zijn. Daarom lanceert No Fairytales het Traagste Dieet ter Wereld op 13 januari, de dag waarop de meeste mensen hun goede voornemens overboord gooien. Met de formule ‘hapje minder, hapje meer’ maakt het bedrijf een statement tegen de vele diëten die op korte termijn succes beloven.

Hapje minder, hapje meer

No Fairytales weet dat het verbeteren van je eetgedrag moeilijk is. Daarom verbetert No Fairytales jouw eten en heeft het bedrijf nu ook samen met Victoire de Wild – oprichter van adviesbureau Groente & Meer en tevens als dr.ir. Voeding en Gezondheid verbonden aan Wageningen Universiteit – de simpele formule ‘hapje minder, hapje meer’ ontwikkeld om eetgewoontes op lange termijn te optimaliseren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat gedragsverandering de meeste kans van slagen heeft met kleine stapjes. Het dieet is voor alle leeftijden toepasbaar en bestaat uit toegankelijke tips die zijn opgesteld op basis van inzichten en richtlijnen van het RIVM, zoals het feit dat de gemiddelde Vlaming slechts 145 gram groenten eet per dag terwijl voor volwassenen minstens 300 à 400 gram wordt aanbevolen. “Veranderen gaat het makkelijkst als je kleine stapjes neemt en door het gewoon te doen. Ieder stapje – al lijkt het nog zo klein – is een enorme stap vooruit”, aldus Victoire de Wild.

Zelf aan de slag met het Traagste Dieet ter Wereld

Met het Traagste Dieet ter Wereld laat je elke dag je laatste hapje van iets minder gezonds staan en eet je een hapje meer van gezonde voedingsstoffen. Zo hoef je niet te wennen en verbeter je structureel jouw voedingspatroon. Zie enkele tips hieronder om zelf met het dieet aan de slag te gaan: – Ontbijt: hapje minder cruesli, hapje meer fruit zoals kiwi of appel door je yoghurt – Tussendoor: hapje minder koek of snoep, hapje meer ongezouten noten – Lunch: hapje minder feta, hapje meer avocado door je salade – Diner: hapje minder boter, harde margarine of bak-en braadvetten, hapje meer vloeibare plantaardige olie

Oproep naar voedingsindustrie en overheid

No Fairytales hoopt dat er met het Traagste Dieet ter Wereld een beweging op gang komt waarin partijen krachten bundelen om samen te werken op gezond eetgedrag. Bernadette Kooijman: “De verantwoordelijkheid voor gezond eetgedrag wordt te veel bij consumenten gelegd. Die verantwoordelijkheid ligt ook bij de voedingsindustrie en de overheid. Je eetgedrag aanpassen is moeilijk. Daarom moeten we naast voedselverbetering inzetten op educatie. We gaan graag met partijen in gesprek.”

,