Novotel vestigt zich bij Brusselse Zuidstation

Accor, de grootste hotel operator ter wereld, kondigt aan dat ze op 1 april aanstaande het hotel Cascade Midi Brussels aan de Fonsnylaan 5-7 te Brussel in franchising overneemt. Het in 2010 geopende hotel recht tegenover het Zuidstation, met 93 kamers, wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot Novotel Brussels Midi. Dankzij de renovaties op de benedenverdieping en de comfortabele kamers in het hotel krijgen toeristen en zakenreizigers niet alleen de kwaliteit die ze wereldwijd van Novotel gewend zijn, maar ook een aantal diensten waarvoor het merk bekend is.

Novotel in Street Art mode. De naamswijziging komt na een hele reeks aanpassingen die werden toevertrouwd aan Belgisch interieurarchitecte Dominique Hottois. Deze specialiste in hotel- en restaurantinrichting bedacht voor het Novotel Brussels Midi een eigentijds universum dat Street Art als inspiratiebron heeft. De receptie, de lobby, de bar en het ontbijtrestaurant vloeien allemaal in elkaar over en vormen één grote dynamische ruimte die de communicatie bevordert en tot de verbeelding spreekt. De gele, grijze, witte en zwarte kleuren van het meubilair creëren een sterke dynamiek en de grafische elementen in de decoratie zijn verantwoordelijk voor een trendy en ludieke sfeer. Met zicht op de binnentuin, nodigt de ruimte uit tot ontspanning en vindt men er kleine alkoven voor een ontbijt of een afspraak met een zakenrelatie.  Het onthaal is warm en de service efficiënt, zodat alle klanten van een zorgeloos verblijf kunnen genieten.

Kamers ingericht voor welzijn: Ruimte, transparantie en natuurlijk licht, dat was het motto achter de inrichting van de kamers.  De 93 ruime en moduleerbare kamers van het Novotel Brussels Midi vormen een comfortabele cocon voor toeristen én internationale zakenreizigers dankzij de uiteenlopende bed-opties (standaard, twin). Alle kamers zijn uitgerust met een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, een bureau, een minikoelkast, een kluis en een gratis dienblad met lekkers. De badkamers, met douche of bad, bieden milieuvriendelijke en zonder parabenen bad- en doucheproducten aan.

Novotel, het familiegevoel: Novotel, het midscale merk van de groep Accor, is DE referentie voor families met kinderen. Het hele jaar door zijn verblijf én ontbijt gratis voor twee kinderen tot 16 jaar die de kamer van hun ouders of grootouders delen, is de tweede, aangrenzende kamer voor de helft van de prijs en geven wij u een persoonlijk onthaal in de vorm van een welkomstgeschenk voor de kinderen en een kids corner met leuke, educatieve spelletjes. Het Novotel Brussels Midi is geen uitzondering op de regel. Families met kinderen beschikken hier over twee junior suites en 4 familiekamers (aangrenzende tweepersoonskamers met elk een eigen badkamer). De kids corner is uitgerust met een spelconsole en Kapla-blokken.

Novotel Brussels Midi beschikt over een ontbijtrestaurant, met een aangenaam terras dat uitkijkt over een mooie stadstuin, en een bar waar doorlopend snacks worden geserveerd. Verder verzorgt het hotel ook roomservice, zodat de klanten op elk uur van de dag en de nacht een hapje en een drankje kunnen bestellen.

Virtuele conciërge: Te midden van de vele technologische snufjes biedt Novotel Brussels Midi een geheel nieuw concept: een virtuele conciërge. Novotel lanceerde dit systeem in juni 2013 in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Monscierge. Het is toegankelijk voor de gasten via een scherm in de lobby. De virtuele conciërge kan suggesties doen voor interessante bezienswaardigheden in de buurt van het hotel (restaurants, musea, enz.) en verstrekt verder praktische inlichtingen zoals het weerbericht en de treinuren. Bovendien kunnen de klanten hier informatie opvragen over het merk en het hotel. Als ze willen, kunnen ze zelfs een virtuele postkaart versturen. De virtuele conciërgedienst is ook beschikbaar op uw mobiele telefoon, dankzij een gratis applicatie voor Android en Apple.

Business in de Zuidwijk: Voor een optimale connectiviteit biedt het hotel gratis Wi-Fi in alle openbare ruimten en alle kamers. In een speciale web corner beschikken de gasten bovendien over een i-Mac 21.

Voor de zakelijke klanten beschikt Novotel Brussels Midi op de begane grond over een aantal alkoven waar zakengesprekken en vergaderingen met 2 tot 4 personen kunnen worden gehouden. Voor grotere groepen werkt het hotel nauw samen met de andere Accor hotels in de wijk, voor een viersterrenaanbod op het vlak van seminars op een steenworp afstand van het Zuidstation.  Perfect bereikbaar per trein, beschikt het hotel tevens over een privéparking met 20 plaatsen.

Novotel Brussels Midi is het vierde Accor hotel in de directe nabijheid van het internationale station, en betekent een belangrijke versterking van de groep in Brussel. Dit tiende Novotel in België is eigendom van de Group Maes, een bedrijf dat gespecialiseerd is in bouw en vastgoedbeheer, en wordt uitgebaat door Interstate Hotels & Resorts, een Amerikaans hotelmanagementbedrijf.