Nu ook makkelijk bijverdienen met dierenverzorging via Mopets

Belgische dierennetwerksite breidt uit naar acht landen. Nog geen jaar na de lancering van Mopets in België, breidt de dierennetwerksite vanaf maart uit met tal van nieuwe diensten voor communityleden, allemaal eigenaars van huisdieren. Zo kunnen leden van de online community voortaan zelf hun hulp aanbieden bij de verzorging van huisdieren van andere leden, zoals het uitlaten van de hond bijvoorbeeld, al dan niet tegen betaling. Ook gaat de website over de landsgrenzen.

Mopets, of ‘de Facebook voor huisdieren’, is een sociaal netwerk gewijd aan huisdieren waar eigenaars hun liefde voor hun trouwe metgezel(len) delen door het plaatsen van statussen, foto’s en video’s. Vanaf maart 2020 is Mopets ook een samenwerkingsplatform waarbij particuliere leden hun diensten voor viervoeters kunnen aanbieden, en leden makkelijk hulp van andere leden kunnen inschakelen – gratis of tegen betaling. Mopets lanceert daarvoor een speciaal ontwikkeld boekingssysteem voor gebruikers van de netwerksite. Aanbieders van dierenhulp bepalen zelf of zij ervoor vergoed willen worden, en hoeveel. Gemiddeld wordt voor een wandeling 10 euro gevraagd, terwijl het houden van een huisdier thuis ongeveer 15 euro per dag kost. Op deze manier biedt Mopets ook een leuke en makkelijke bijverdienste voor dierenliefhebbers.

Dierenoppas in Spanje? Via Mopets!

Maar liefst 80 miljoen huishoudens in Europa bezitten een of meerdere huisdieren. En dat aantal groeit alleen maar, net zoals de vraag naar specifieke producten en diensten zoals oppas, wandeldiensten, verzprgingsproducten, puppybewaking, voeding, …

Mopets-oprichter Nancy Delhalle: “Steeds meer dierenliefhebbers zien de nood aan hulp en ondersteuning bij de dagelijkse verzorging bij andere dierenliefhebbers en worden hondenuitlater of kattenoppasser, en verwerven bovendien op die manier extra inkomsten. Deze hulp wordt steeds professioneler. Dankzij de nationale en internationale ontwikkeling van onze website, kunnen we met Mopets faciliteren met het aanbieden en zoeken van dergelijke diensten voor huisdieren: leden kunnen bijvoorbeeld heel eenvoudig contact opnemen en kennismaken met een hondenuitlater uit de buurt, of vanuit België een oppas boeken op hun vakantiebestemming in Spanje.”

Nu in acht landen

Naast de Benelux wordt de Belgische start-up ook volop gelanceerd in Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en Israël, in samenwerking met lokale ondernemers. Elke site wordt lokaal beheerd, rekening houdend met de specifieke behoeften van de markt. In de Benelux mikt Mopets op zo’n 100.000 geregistreerde huisdieren op haar sociale netwerk tegen het einde van dit jaar. www.mopets.com